Lokalizovan požar na Ćemovskom, i dalje gori na Malom brdu i Lužnici

"Borimo se da sačuvamo objekte i da ne bude veće materijalne štete, osim što će izgorjeti dio šume”, istakao je Čađenović.
1 komentar(a)
požar, vatrogasci, Foto: Boris Pejović
požar, vatrogasci, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.07.2015. 16:10h

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Andrija Čađenović kazao je da je u jutarnjim časovima ponovo izbio požar na istočnoj strani Malog brda, koji je ugrožavao stambene objekte.

“Nije bilo materijalne štete, jer smo lokalizovali požar. U intervenciji je učestvovalo 11 vatrogasaca sa četiri vozila. Međutim, oko 15 i 30 požar se ponovo aktivirao, ali ne prijeti opasnost”, kazao je Čađenović “Vijestima” oko 17 časova.

On je istakao da gase i veliki požar na brdu Lužnica, gdje su ugrožene kuće i hangari.

“Na terenu su deset vatrogasaca sa tri vozila, a pomažu im iz “Čistoće” dovoženjem cisterne sa vodom. Borimo se da sačuvamo objekte i da ne bude veće materijalne štete, osim što će izgorjeti dio šume”, istakao je Čađenović.

Vatrogasci su, kako je kazao, lokalizovali i požar na Ćemovskom polju, gdje je gorjela velika površina trave, rastinja i borovi. U tom požaru su izgorjela dva kontejnera.

“Gori je i na brdu Vukovci, ali ne možemo intervenisati zbog izuzetno nepristupačnog terena. Najbitnije je da nije ugroženo ništa. Jedna posada vatrogasaca je u selu Sviba u Piperima odbranila dvije kuće. Taj požar je pod kontrolom”, rekao je Čađenović.

On je istakao da tri vatrogasca sa jednim vozilom drže pod kontrolom požar u selu Mratinje, gdje su ugrožene kuće.

“Kod KAP-a, u blizini baraka, je gorjela trava i građa jednog preduzeća, ali je taj požar brzo lokalizovan”, kazao je načelnik Službe zaštite.

Bonus video: