"Dani planinskog cvijeća": Šarenilo cvijetnih aranžmana privuklo posjetioce

Žiri je ocijenio da se najbolji mladi sir spravlja Žabljačanka Senka Mijatović, a stari, kao i prošle godine, njena sugrađanka Rada Pejović
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2015. 13:41h

Turističko promotivnu, kulturnu i zabavno sportsku manifestaciju "Dani planinskog cvijeća" obilježile su desetine izložbenih postavki mliječnih proizvoda durmitorskih planinki, šarenila cvijetnih aranžmana, rezbarija i drugih rukotvorina koje su izazvali veliku pažnju brojnih mještana i turista.

Prethodno ih je pozdravila sekretarka Opštinskog sekretarijata za društvene djelatnosti Slađana Knežević koja je u otvorila najpoznatiju žabljačku manifestaciju.

Žiri je ocijenio da se najbolji mladi sir spravlja Žabljačanka Senka Mijatović a stari, kao i prošle godine, njena sugrađanka Rada Pejović. Prva nagrada za stari skorup od kravljeg mlijeka pripala je Nedi Španjević iz Žabljaka za ovčiji iz te kategorije planinkama sa farme HM „Durmitor“.

Milenki Miljić i Koviljki Karadžić iz Žabljaka i ove godine idu prve nagrade za kozji sir odnosno kozji skorup. Za saljevak su proglašene dvije prvonagrađene, Žabljačanke Rada Ž. Karadžić i Milijana Đurđić.

Prvu nagradu za sir prljo osvojila je Ranka Pavlović. Van konkurencije su nagrađene Vera Pavićević za meki sir, a Nikolina i Danilo Karadžić za kisjelo mlijeko.

Najljepši vijenac od planinskog cvijeća isplela je Slavica Pavićević. Buket planinskog cvijeća najljepše je aranžirao Jakša Čabarkapa. Najboljom pletiljom proglašena je Velinka Laušević. Rezbarije Gojka Đurđića proglašene su najboljim a dvorište Draginje Kasalica u Žabljaka najuređenijim.

Galerija

Bonus video: