Ne smanjuje se interesovanje za ljetovanje u Grčkoj

„Putovanja u Grčku su značajno jeftinija, posebno ako je riječ o autobuskim aranžmanima“, objasnio je Koprivica
111 pregleda 2 komentar(a)
Grčka, Foto: Shutterstock
Grčka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.07.2015. 12:21h

Globalna dešavanja utiču na turistička kretanja, pa se turisti opredjeljuju za sigurne destinacije kao što je Crna Gora, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije, a iz agencija kažu da se, uprkos krizi, ne smanjuje interesovanje za Grčku.

Na pitanje kako grčka kriza utiče na sezonu u Crnoj Gori i da li se očekuje otkazivanje aranžmana zbog pada eura, iz NTO su odgovorili da su svi turistički poslenici pokazali fleksibilnost za ovodišnju sezonu i prilagodili cijene.

„Turistička privreda ovogodišnju je ponudu prilagodila trenutnoj ekonomskoj situaciji, pa prije svega dobar odnos cijene i kvaliteta onog što nudimo, opredjeljuje turiste da odaberu našu destinaciju za svoj odmor”, rekli su agenciji Mina-business iz NTO.

Iz turističke agencije Galileo kažu da je interesovanje crnogorskih građana za ljetovanje u Grčkoj veoma dobro i da do sada nije bilo otkazivanja rezervacija, bez obzira na trenutnu krizu.

Kako su dodali, situacija u većim turističkim centrima, kao što su ostrva Krf i Lefkada, je sasvim stabilna i sve funkcioniše uobičajeno, tako da se dešavanja iz Atine ne odražavaju na turističku ponudu i uslugu.

„Već deset godina organizujemo ljetovanja u Grčkoj, prije svega na ostrvu Krf i primjećujemo da je to interesovanje iz godine u godinu sve veće. Ovoga ljeta naša agencija ima organizovane polaske za Krf i za Lefkadu, koja je takođe posljednjih pet godina veoma popularna kao destinacija u Grčkoj“, rekao je agenciji Mina-business menadžer prodaje i marketinga u agenciji Galileo, Milan Koprivica.

On je naveo da je riječ o aranžmanima od deset dana (i za Krf i za Lefkadu), a cijena se krece od 270 do 295 eura, u zavisnosti od termina polaska.

„Putovanja u Grčku su značajno jeftinija, posebno ako je riječ o autobuskim aranžmanima“, objasnio je Koprivica.

Kako je dodao, avionski aranžmani za neka druga grčka ostrva, kao što je Krit, su skuplji, pa je za boravak od deset dana potrebno izdvojiti od 700 do hiljadu EUR u hotelima sa četiri ili pet zvjezdica.

Za praznike povodom 13. jula Galileo ima aranžmane i za Beč, Milano – Veronu – Veneciju.

Tokom ljetnje sezone, kako je naveo, najpopularnije destinacije su Turska, Grčka, Španija, Italija, a najveće interesovanje pored ljetovanja u Grčkoj, je za Italiju.

Cijene uglavnom zavise od dužine trajanja aranžmana, kategorije hotela, kao i usluge.

„Aranžmani za Tursku, konkretno Antalijsku regiju, su nešto skuplji, ali i podrazumijevaju najbolju uslugu. Uglavnom je riječ o hotelima sa pet zvjezdica, gdje gosti dobijaju all inclusive uslugu. Ljetovanje od osam dana u Antaliji kreće se od 700 do 900 eura, sa boravkom u hotelu od pet zvjezdica i avionskim prevozom“, rekao je Koprivica.

Ljetovanje na Siciliji od 11 dana, kako je naveo, košta 495 eura, dok je Rimini od deset dana nešto povoljniji i košta 299 eura.

„Za ljetovanje u Španiji potrebno je izdvojiti nešto više novca u odnosu na Grčku i Italiju, posebno ako se odlučite za neke popularne destinacije kao što je Majorka“, kazao je Koprivica.

On je saopštio da desetodnevni aranžman za Majorku, sa avionskim prevozom i boravkom u hotelu sa četiri zvjezdice košta oko 800 do 900 eura.

Bonus video: