Vojska Crne Gore značajno napredovala

Tokom razgovora potvrđena je opredijeljenost SAD i Komande američkih snaga za Evropu da i u narednom periodu podrže razvoj sposbnosti i modernizacije Vojske Crne Gore
4 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.07.2015. 12:49h

Vojska Crne Gore značajno je napredovala u dostizanju interoperabilnosti sa NATO, uz značajnu podršku Sjedinjenih Američkih Država, ocijenjeno je u razgovoru načelnika Generalštaba Dragana Samardžića sa američkim brigadnim generalom Vilijamom Holom.

Samardžić i zamjenik načelnika Generalštaba Rajko Pešić sastali su se sa Holom, zamjenikom načelnika za strategijsko planiranje u Komandi američkih snaga za Evropu.

Samardžić je upoznao sagovornika sa prioritetima Vojske Crne Gore u oblasti razvoja sposobnosti i modernizacije.

"Doprinos NATO vođenoj operaciji „Odlučna podrška“ u Avganistanu ocijenjen je kao obostrano koristan, s obzirom na to da se Vojska Crne Gore dokazala kao pouzdan partner, konstanto unaprjeđujući vlastite sposobnosti", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da terorizam predstavlja najveću prijetnju po bezbjednost, na globalnom nivou i u regionu.

"Interresorna i regionalna saradnja su istaknute kao posebno važne u oblasti razvoja sposobnosti za odgovor na prijetnje od terorizma. U tom cilju, naglašen je značaj Američko – Jadranske povelje, kao jednog od najefikasnijih modela regionalne saradnje", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tokom razgovora potvrđena je opredijeljenost SAD i Komande američkih snaga za Evropu da i u narednom periodu podrže razvoj sposbnosti i modernizacije Vojske Crne Gore.

Bonus video: