Zbog krađe Madoninih pjesama ide u zatvor

Sudije smatraju da bi Ledermanova kazna trebalo da služi kao upozorenje za buduće pokušaje hakovanja
0 komentar(a)
Madona, Foto: Reuters
Madona, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 09:20h

Jedan Izraelac, koji bi želio da postane slavni pjevač, osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog krađe i prodaje još neobjavljenih pjesama pop zvijezde Madone.

Adi Lederman je uhapšen početkom ove godine i nakon toga priznao i postigao nagodbu zbog optužbi da je hakovao kompjutere ljudi povezanih s Madonom i onda ukrao i prodao njene pjesme. Lederman, koji živi u Tel Avivu, mora takođe da plati novčanu kaznu od 3.900 dolara.

Sudije smatraju da bi Ledermanova kazna trebalo da služi kao upozorenje za buduće pokušaje hakovanja. Pjesme s Madoninog posljednjeg albuma "Buntovno srce" procurile su onlajn prošle godine.

U to vrijeme ona je apelovala na obožavaoce da ne slušaju ukradene kopije koje su se pojavile. Kasnije je objavila šest pjesma koje je nazvala božićnim poklonom za svoje fanove.

Madona već dugo tvrdi da ima posebne veze s Izraelom, podsjeća Asošijted pres.

Ona je dolazila na hodočašhe u tu zemlju, praktikuje Kabalu, formu jevrejskog misticizma i pokrenula je svoju turneju 2012. godine u Izraelu. Istraga Ledermanovih aktivnosti počela je kada je Madonim predstavik u Izraelu podneo tužbu. Istraga je koordinisana s Federalnim biroom za istragu (FBI).

Lederman je učestvovao na audiciji za izraelski rijaliti šou "Zvijezda je rođena" 2012. godine. Pjevao je pjesmu Stivi Vondera.

Bonus video: