Inspekcija prostora srušila plažni bar u Baru

IZ JP Morsko dobro tvrde da je Despotović 2014. koristio veću površinu
134 pregleda 9 komentar(a)
MArijan Despotović, Foto: Radomir Petrić
MArijan Despotović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 10.07.2015. 19:13h

Inspekcija prostora srušila je juče ujutro tende, ponijela mobilijar i počela uklanjanje lokala, napravljenog od drveta, zato što vlasnik plažnog bara "Pepea" i zakupac 120 metara plaže Marijan Despotović nije produžio ugovor sa "Morskim dobrom" za ovu godinu.

Inspekcija je to uradila postupajući po nalogu JP “Morsko dobro”.

Revoltirani Despotović se požalio “Vijestima” da je ovakav potez “Morskog dobra” izuzetno nekorektan, jer je bio prvi zakupac te plaže koju je tokom deset godina kultivisao, i što je kuriozitet, jedini od svih zakupaca svih ovih godina u Baru, održavao i čistio tokom cijele godine.

"Ovo je velika nepravda, sve što su uradili iz 'Morskog dobra' prema meni bilo je dovođenje pred svršen čin. Za produžetak ugovora 22. juna ispostavili su mi fakturu od 30.882 eura, što nikako nisam mogao da isplatim. Nakon toga, raspisali su tender za istu ovu lokaciju po 50 posto nižoj početnoj cijeni od onoga što meni traže, odnosno 21.000 eura. I povrh svega, meni nije bilo omogućeno da učestvujem na tom tenderu", rekao je Despotović.

Uklanjanje cijelog objekta i kompletnog plažnog mobilijara, uključujući i suncobrane i ljuljaške, biće okončano danas.

Despotoviću nije jasno zašto se sada uklanja objekat, kad novi zakupac nikako neće moći zbog zabrane gradnje u sezoni da bilo šta postavi.

Iz JP “Morsko dobro” kažu da su zaduženi da realizuju Plan objekata privremenog karaktera.

"Na toj lokaciji 8.8 u sastavu kupališta je plažni bar koji je 2014. radio na površini većoj od one predviđene Planom, zbog čega je zakupac u skladu sa važećim cjenovnikom trebalo da plati površine koje je koristio. Izmjenama i dopunama prethodno pomenutog Plana utvrđena je stvarna površina koju je zakupac koristio. Kako on nije izvršio obaveze prema ovom JP, sa njim je jednostrano raskinut ugovor i pomenuta lokacija Javnim pozivom br. 0206-2167/1 od 02. 07. 2015. data na tender, dostupnim na našoj web stranici, a početna cijena objekta je 23.274 eura + PDV. Kako i stoji u ugovorima sa JP, na tenderima ne mogu učestvovati lica sa kojima je raskinut ugovor zbog neizvršavanja obaveza, što je slučaj sa gospodinom Despotovićem”, rekli su iz JP “Morsko dobro”.

Bonus video: