Inspektor bio na kongresu SDP-a, odgovaraće disciplinski

Etički odbor Uprave policije, na sjednici održanoj 3. jula, zaključio da je inspektor Unutrašnje kontrole prekršio policijski Kodeks
483 pregleda 31 komentar(a)
Damir Mujević, Foto: Fomsdp.me
Damir Mujević, Foto: Fomsdp.me
Ažurirano: 10.07.2015. 16:38h

Inspektor u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije Damir Mujević, prekršio je Kodeks policijske etike zbog političkog angažmana.

To je zaključio Etički odbor Uprave policije, na sjednici održanoj 3. jula.

Uprkos tome što je odluka Etičkog odbora objavljena na sajtu MUP-a iz te institucije još nijesu pokrenuli disciplinski postupak protiv Mujevića.

Za taj korak, čeka se da Etički odobor MUP-u dostavi zvaničan dopis o odluci.

Mujević je, prema informacijama “Vijesti”, prisustvovao kongresu Socijaldemokratske partije (SDP).

On juče nije želio da komentariše odluku Etičkog odbora.

“Rukovodilac Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije dostavio je Etičkom odboru spise predmeta vezano za postupanje mlađeg policijskog inspektora u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije, M. D., a povodom članka objavljenog u štampanim medijima, 03. juna 2015. godine. Sagledavajući navedeni predmet, Etički odbor se izjasnio da je u postupanju policijskog službenika M. D. došlo do kršenja odeksa policijske etike u članu 13”, piše u saopštenju Etičkog odbora.

Članom koji je Mujević prekršio, propisano je da je policijski službenik dužan da se pridržava zabrana i ograničenja političkog organizovanja i djelovanja, u skladu sa zakonom.

Iz Službe za odnose sa javnošću MUP-a, odgovoreno je da je Unutrašnja kontrola upoznata sa odlukom Etičkog odbora, ali da odluku još nijesu zvanično dobili

“Kada navedeni dopis stigne, rukovodilac Odjeljenja će, shodno zakonskim propisima, uputiti Disciplinskoj komisiji MUP-a predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv imenovanog službenika zbog teže povrede službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima”, piše u odgovoru MUP-a.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima disciplinske mjere za teže povrede službene dužnosti izriče ministar.

Bonus video: