Anima: Strah koji vlada CG proizvodi nesmjenjiva vlast i korumpirana opozicija

„Ukazujemo na sveopšte ćutanje o nasilju koje se dešava u kontinuitetu od devedesetih, o nasilju koje okupira ulice i institucije, o svakodnevnim problemima u borbi za elementarnu egzistenciju, o sve prisutnijem projektovanju neprijatelja, o militarizaciji i fašizaciji društva“
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.07.2015. 10:15h

Performansom „Ustajem uprkos strahu“ ispred Stuba srama u Kotoru u12h, aktivistkinje Centra za žensko i mirovno obrazovanje (Anima) će sa svojim prijateljicama obilježiti Dan državnosti, 13.jul.

„Performansom ukazujemo na strah koji vlada Crnom Gorom koju proizvodi nesmjenjiva vlast i korumpirana opozicija“, stoji u saopštenju Anime.

„Ukazujemo na sveopšte ćutanje o nasilju koje se dešava u kontinuitetu od devedesetih, o nasilju koje okupira ulice i institucije, o svakodnevnim problemima u borbi za elementarnu egzistenciju, o sve prisutnijem projektovanju neprijatelja, o militarizaciji i fašizaciji društva“.

Iz ovog Centra ukazuju i na otpor koji je uvijek postojao u malim grupama ljudi koje nisu uspijevale da se suprostave „nadolazećem zlu“.

One su pozvale građane/ke Kotora da podrže performans i na taj način pokažu da će „zlo biti zaustavljeno“.

Bonus video: