SNP: Bez odlaganja početi izgradnju puta Dinoša-Pikalja-Zatrijebač

Napominje da je značaj ovog projekta utoliko veći što je za njegovu realizaciju veoma zainteresovana i dijaspora, čijim se sredstvima i uradila projektna dokumentacija. Međutim, nije se uradilo ništa od planiranog
0 komentar(a)
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Kolja Ljuljđuraj, Foto: SNP
Ažurirano: 10.07.2015. 09:58h

Socijalistička narodna partija (SNP) podržava zahtjev građana Malesije da konačno i bez odlaganja započne izgradnja putnog pravca Dinoša-Pikalja-Zatrijebač.

„Građani Malesije traže da se ovaj projekat bez odlaganja i realizuje, a SNP se pridružuje tom njihovom zahtjevu. Takođe, pozivamo aktuelna vlast da položi račune gdje su završila do sada planirana sredstva za taj projekat, kao i da se konačno započne izgradnja ovog putnog pravca“, navodi se u saopštenju odbornika SNP-a u Skupštini GO Tuzi i Glavnom gradu Kolje Ljuljđuraja.

Uzimajući u obzir značaj ovog putnog pravca za mnoga sela na području Malesije, ne čudi interesovanje mještana, jer ova trasa povezuje mnoga sela, zaseoka i mjesne zajednice i to najkraćom mogućom relacijom.

„Realizacija ovog projekta povratila bi život mnogim napuštenim selima, čiji stanovnici su napustili svoja ognjišta zbog teških uslova života, nepristupačnih puteva na brdskom dijelu Gradske opštine Tuzi“, kaže Ljuljđuraj.

Napominje da je značaj ovog projekta utoliko veći što je za njegovu realizaciju veoma zainteresovana i dijaspora, čijim se sredstvima i uradila projektna dokumentacija. Međutim, nije se uradilo ništa od planiranog.

Iz SNP-a ističu da su finansijskim planom GO Tuzi, počev od 2008, planirana redovno sredstva za realizaciju ovog projekta, ali ni to nije bilo dovoljno da se započne sa izgradnjom puta.

„Finansijskim planom za 2008. planirana su sredstva u visini od 150.000 eura, a sledeće, 2009, planirana sredstva iznose 300.000 eura. Za isti projekat 2011. su planirana sredstva u visini od 250.000 eura, dok 2012. finansijskim planom planirana su sredstva od 50.000 eura, što ukupno u ove četiri godine iznosi 750.000 eura. Ako se računaju sredstva nakon rebalansa budžeta na kraju ovih godina, dobijamo cifru u visini od 550.000 eura“, stoji u saopštenju.

SNP je redovno tražio odgovor na pitanje gdje su utrošena planirana sredstva ne samo za ovaj nego i za mnoge druge projekte na teritoriji GO Tuzi, ali odgovora nije bilo.

Bonus video: