20-GODIŠNJICA SREBRENICE

U subotu na Pobrežju obilježavanje Dana sjećanja

“U uvjerenju da je sjećanje najsigurnija odbrana da se ni slično, nikada i nikome, više ne dogodi, pozivamo Vas da zajednički iskažemo poštovanje prema svim žrtvama, ali i prema sopstvenom pamćenju”, navodi se u saopštenju
55 pregleda 7 komentar(a)
park Pobrežje, Foto: Arhiva Vijesti
park Pobrežje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.02.2019. 12:39h

  Povodom 20 godina od genocida u Srebrenici, Forum Bošnjaka Crne gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Glavnim gradom Crne Gore obilježava  Dan  sjećanja na  više od osam hiljada tog zločine. 

“Četvrt je vijeka i od stradanja više stotina hiljada ljudi na prostorima bivše SFRJ, među kojima su i najmanje 272 građanina Crne Gore. Takođe, ovih je dana i šesta godišnjica usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici i ustanovljavanja Dana sjećanja na srebreničke, kao i sve ostale  žrtve sukoba vođenih, u tom periodu, na prostorima bivše SFRJ”, navodi se u saopštenju. 

U subotu će u podgoričkom Spomen parku „Pobrežje“ u 10 časova, nakon  polaganja cvijeća na spomen – obilježje  civilnim žrtvama ratova vođenih na prostoru bivše SFRJ ( 1991 – 2001), o značaju sjećanja na žrtve, govoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predstavnik Foruma. 

“U uvjerenju da je sjećanje  najsigurnija odbrana da se ni slično, nikada i nikome, više ne dogodi, pozivamo Vas da zajednički  iskažemo  poštovanje  prema svim  žrtvama, ali  i prema sopstvenom pamćenju”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta Foruma BCG Husein Tuzović.