Green Home traži kazne, Glavni grad: Mjere samo ako počinioci nastave sa radovima na Ribnici

Iz Glavnog grada je saopšteno da su preduzeća “Neksan” iz Nikšića i “Nikić” iz Podgorice nelegalno betonirali dio korita Ribnice u blizini Tabačkog mosta. Iz “Neksana” su to negirali, a iz “Nikića” su saopštili da su htjeli da urade “nešto korisno sa 10.000 eura sa kojima nijesu znali šta će”
70 pregleda 16 komentar(a)
betoniranje Ribnice, Foto: Zoran Đurić
betoniranje Ribnice, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.07.2015. 05:34h

Iz nevladine organizacije (NVO) “Grin Houm” pozvali su na krivičnu odgovornost Upravu za inspekcijske poslove i Glavni grad jer su propustili da preduzmu konkretne radnje da se spriječi “trajna devastacija” korita rijeke Ribnice.

“'Grin Houm' je u utorak poslao Upravi za inspekcijske poslove zahtjev za pristup informacijama o do sada izvršenim inspekcijskim kontrolama o radovima u koritu Ribnice. U pripremi su krivične prijave protiv pravnih lica i ovlašćenih lica u pravnom licu, zbog oštećenja životne sredine i nepreduzimanja mjera za njenu zaštitu, a za koje je propisana kazna i do osam godina zatvora”, navodi se u saopštenju ove NVO.

Zahtijevaju da se počinioci krivičnog djela kazne i da se o njihovom trošku dio rijeke vrati, koliko je moguće, u prirodno stanje.

Iz Glavnog grada je saopšteno da su preduzeća “Neksan” iz Nikšića i “Nikić” iz Podgorice nelegalno betonirali dio korita Ribnice u blizini Tabačkog mosta. Iz “Neksana” su to negirali, a iz “Nikića” su saopštili da su htjeli da urade “nešto korisno sa 10.000 eura sa kojima nijesu znali šta će”.

Prema nezvaničnim informacijama iz Glavnog grada inspektor za vode, koji radi u okviru Sekretarijata za razvoj preduzetništva, stopirao je radove, a mjere će izreći samo ukoliko počinioci nastave sa radovima.

Inspektor za vode Glavnog grada utvrdio je juče da radovi na betoniranju Ribnice nijesu nastavljeni.

Bonus video: