U rekonstrukciju bjelopoljske Gimnazije biće uloženo 600.000 eura

"Ono što je suština i što je najbitnije, imaćemo nastavu koja će biti organizovana po najvećim standardima, ne za naše već i evropske prilike"
197 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija "Miloje Dobrašinović" Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Gimnazija "Miloje Dobrašinović" Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.07.2015. 14:24h

U bjelopoljskoj Gimaniziji "Miloje Dobrašinović" u toku je rekonstrukcija zgrade vrijedna oko 600.000 eura. Prema riječima direktora škole, Milka Kovačevića, praktično, osim zidova na zgradi će sve biti rekonsturisano.

Taj program rekonstrukcije omogućilo je Ministarstvo ekonomije i radovi će biti završeni do kraja avgusta.

Gimnazija je jedna od rijetkih obrazovnih ustanova koja je ušla u projekat "Termo-energetske efikasnosti", nakon kojeg će učenici i nastavno osoblje dobiti izuzetno funkcionalne i kvalitetne uslove za rad.

Radove je danas obišao predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić koji je istakao da će rekostrukcijom zgrada dobiti ne samo ne samo da će dobiti funkcionalni, već i estetski smisao.

On je istakao da će i pored izgradnje mnogih fakulteta za Bjelopoljce, Gimnazija ostati fakultet iz kojeg je ponikao veliki broj generacija koje su gradile Bjelo Polje i svoju državu.

Slične invsticiije i uređenu školu dobila je susjedna zgrada Elektro-ekonomske škole u koju je ranije uloženo 400.000 eura.

"Ono što je suština i što je najbitnije, imaćemo nastavu koja će biti organizovana po najvećim standardima, ne za naše već i evropske prilike", kazao je Žurić.

On je naglasio da je domaćinskim odnosom prema toj vaspitno obrazovnoj ustanovi svoj veliki doprinos dao direktor Kovačević i dodao da če Opština izaći u susret predlogu škole i finansirati zamjenu podnih obloga.

Bonus video: