Hotel "Berane" u novom sjaju i sa četiri zvjezdice početkom sljedeće sezone

"Kako se naša država sve više pozicionira na turističkom tržištu Evrope i svijeta kao poželjna turistička destinacija, hotel Berane će poboljštati ponudu našeg grada. Resursi kojima ovaj grad raspolaže nijesu potpuno iskorišćeni i na tome treba raditi. Rekonstrukcijom hotela stvoriće se uslovi za nova radna mjesta i učiniti napor da se zaustavi iseljavanje, naročito mladih"
766 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2015. 15:14h

Hotel Berane će u novom svjetlu zasijati nad obalom Lima početkom sljedeće turističke sezone sa četiri zvjezdice i sadržajima kojih za sada nema na sjeveru države.

To je najavljeno na današnjoj prezetaciji idejnog projekta koja je priređena u holu tog objekta.

Izvršni direktor firme "Betongroup Berane“ Aleksandar Popović najavio je da će rekonstrukcija hotela početi u septembru, sa rokom završetka od šest mjeseci.

"Kako se naša država sve više pozicionira na turističkom tržištu Evrope i svijeta kao poželjna turistička destinacija, hotel Berane će poboljštati ponudu našeg grada. Resursi kojima ovaj grad raspolaže nijesu potpuno iskorišćeni i na tome treba raditi. Rekonstrukcijom hotela stvoriće se uslovi za nova radna mjesta i učiniti napor da se zaustavi iseljavanje, naročito mladih", kazao je Popović.

On je dodao da očekuje podršku države realizaciju ovog projekta, jer, kako je rekao, bez ravnomjernog razvoja nema razvoja države.

"Od početka imamo dobru saradnju sa resornim ministarstvom. Očekujemo podršku od Vlade", kazao je Popović.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je rekao da je ovo važan momenat, koji je za građane Berana i emotivan, s obzirom na činjenicu koliko su svi stanovnici ovog grada bili vezani za hotel Berane.

"Skoro da je suvišno pričati o tome koliko je ovaj hotel važan za razvoj privrede u Beranama, za turističku ponudu i generalno razvoj ovog kraja. Siguran sam da će investitor vrlo brzo realizovati sve ono što je predviđeno projektom i da će objekat vrlo brzo biti u funkciji. Očekujem da i nadležna ministarstva daju sve od sebe kako bi sjever Crne Gore dobio jedan važan objekat. Mi smo investitoru saopštili da će lokalna samouprava pružiti sve što je u njenom moći", kazao je Šćekić.

Na promociji su podršku investitoru iskazali i predstavnici ministarstva turizma i Nacionalne turističke organizacije.

Hotel Berane će u dobrom dijelu zadržati stari izgled, ali uz dogradnju imati oko sedam hiljada kvadrata prostora i jedini na sjeveru bi trebalo da ima kongresnu salu od pet stotina mjesta. Hotel će na dozidanom spratu imati šest apartmana, dok će u suterenu biti bazen sa saunom i turskim kupatilom.

"Terasa nad obalom Lima u jednom dijelu će biti zastakljena da bi mogla da radi tokom čitave godine. Objekat u potpunosti zadržava ambijentalne karakteristike koje je imao ranije i ničim ne narušava prirodni sklad", objašnjeno je iz arhitektonskog studija „Arhient“ iz Podgorice.

Nakon prelaska hotela Berane u vlasništvo "Betongroup" početkom godine, okončana je desetogodišnja agonija ovog nekada nasolventijeg turističkog objekta na sjeveru države. Pripreme za njegovu rekosntrukciju u potpunosti su okončane.

Firma "Betongruop" je dosad bila poznata kao vlasnik prestižnog lounge bara "Royalto" u Beranama.

Najavljena investitcija rekonstrukcije hotela "Berane" iznosi 4,5 miliona eura.

Galerija

Bonus video: