Klinički prima osam doktora sa Biroa

Prijavu za poziv mogla su da podnesu lica koja imaju završen Medicinski fakultet, obavljen pripravnički ljekarski staž, položen stručni ispit i imaju licencu
64 pregleda 10 komentar(a)
klinički centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
klinički centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.07.2015. 05:33h

Klinički centar Crne Gore primiće uskoro osam doktora medicine sa Biroa rada koji će se stručno osposobljavati za rad u toj zdravstvenoj ustanovi najmanje godinu dana.

Prema javnom pozivu koji je KCCG objavio sredinom maja ove godine, nezaposleni ljekari su mogli da podnose prijave za oblast pedijatrije, anesteziologije, dječje anesteziologije, ortopedije, patologije, oftalmologije, hirurgije i kardiohirurgije.

Iz te zdravstvene ustanove saopštili su da je u toku postupak izbora kandidata. Prijavu za poziv mogla su da podnesu lica koja imaju završen Medicinski fakultet, obavljen pripravnički ljekarski staž, položen stručni ispit i imaju licencu. Nezaposleni ljekari morali su da imaju minimalnu prosječnu ocjenu tokom studiranja 8,0.

Kako su nadležni pojasnili, cilj projekta je da zapošljavanje stručno osposobljenih ljekara u zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijarnog nivoa.

Ministar zdravlja Budimir Šegrt ranije je kazao da KCCG nedostaju specijalisti iz više oblasti, iako građani, kako tvrdi, ipak imaju kvalitetnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu u tim granama medicine. On je tada rekao da nedostaju ljekari za hiruršku oblast, uključujući dječju ortopediju, oftalmologiju i neurohirurgiju, ali i neurolozi, infektolozi, neonatolozi i hematolozi.

Bonus video: