Auto-put im uništava imanje: Mašine zdrobile parcelu, uništile vodovod...

"Građevinski radovi su mi struka i ja sam znao da će se ovo desiti, to jest da će zbog obima poslova biti ugrožena imovina, koju nijesu željeli da plate. Nudili smo da uzmu sve, osim kuće, tada im, navodno, nije bilo potrebno, a sada su nam potpuno „smrvili“ mašinama parcelu koja nije eksproprisana”
82 pregleda 21 komentar(a)
Zdravko Vujisić, Foto: Dragana Šćepanović
Zdravko Vujisić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.07.2015. 18:29h

Mehanizacija, izvođači i podizvođači, na dionici auto-puta Smokovac -Mateševo, kako tvrdi Zdravko Vujisić, koji je sa bratom i sestrom, suvlasnik porodičnog imanja i kuće na Jabuci, nanosi štetu i na neeksproprisanim parcelama. Predstavnici preduzeća koji izvode radove, kažu, Vujisići, ponašaju se bahato, poslovi se obavljaju bez poštovanja planske dokumentacije.

Prema riječima Vujisića, koji je iz Beograda, gdje živi, morao da dođe da čuva imovinu na Jabuci, svemu je uzrok traljavo odrađen posao kolašinske kancelarije Uprave za nekretnine, koja nije uvažila mnoge primjedbe vlasnika imanja i uzela u obzir njihova upozorenja. Zbog štete na svom imanju Vujisiću su već dva puta bili prinuđeni da zovu policiju

"Građevinski radovi su mi struka i ja sam znao da će se ovo desiti, to jest da će zbog obima poslova biti ugrožena imovina, koju nijesu željeli da plate. Nudili smo da uzmu sve, osim kuće, tada im, navodno, nije bilo potrebno, a sada su nam poptpuno „smrvili“ mašinama parecelu koja nije eksproprisana”,kaže Vujisić.

Izvođači radova su, kaže on, prekinuli vodovod do porodične kuće. Vlasnike niko nije obavijestio o tome i tek kada su došli u selo vidjeli su štetu. To su prijavili policiji. Nakon toga napravljen je dogovor sa izvođačima da se šteta popravi, pa su Vujisići povukli prijavu.

"Tada nijesam znao šta su uradili od parcele. Napravili kop dubok 10 metara i potpuno je „zdrobili“. Opet smo zvali policiju, koja je odmah došla, slikali, konstatovali stanje. Izvođači radova se potom nude da nadoknade štetu. Pošto su ponudili uvredljivo nisku sumu, a mi nijesmo prihvatili, oni su nam predložili sud.

Možete li da zamislite šta nam se dešava. Ne možemo svoje sačuvati od bahatosti. Šteta zbog prekinutog vodovoda, koji smo porodično gradili i koji je mnogo koštao, takođe je velika”, pričaju Zdravko i njegova sestra Zorica.

Mehanizacija je ulazila, dok su bili odsutni i na livadu u neposrednoj blizini kuće, a i sada se vide tragovi. Vujisići tvrde da nigdje nije jasno obilježena linija razdvajanja imovine otkupljene za auto-put i one koja je ostala u vlasništvu mještana. To je, kako kažu, uzrok, mnogih grešaka.

"Pitao sam jednog od predstavnika izvođača radova da li oni imaju projektnu dokumentaciju, aon mi je, vjerovali ili ne , kazao da mu je moj komšija rekao da tuda treba da prođe. Ne znam šta da radimo, evo sam došao iz Beograda da čuvam očevinu”, kaže Vujisić.

Bonus video: