Poslije 40 godina, uređena plaža u Plužinama

"Svaki infrastrukturni objekat je dobar kada se uradi, a posebno plaža koja će Pivljanima značiti dosta. Konačno da se nakon 40 godina uradi plaža ali, što bi rekao naš narod, bolje ikad nego nikad“
426 pregleda 3 komentar(a)
Pivsko jezero, plaža u Plužinama, Foto: Vlatko Vuković
Pivsko jezero, plaža u Plužinama, Foto: Vlatko Vuković
Ažurirano: 08.07.2015. 18:18h

Postavljanjem mobilijara za djecu i rasvjete završeni su radovi na uređenju plaže pored Pivskog jezera, u Plužinama. Radove u vrijednosti od oko 170 hiljada eura, finansirala je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) kao dio preostalih obaveza po osnovu izgradnje HE „Piva“, koji je sa Opštinom Plužine potpisan u decembru 2010.godine.

"Završeni su svi radovi, a u naredna dva dana uređena plaža biće i tehnički primljena. Sve je urađeno po projektu i plaža je spremna da dočeka kupače“, kazao je Duško Knežević, predstavnik EPCG. Kupači nijesu čekali tehnički prijem plaže, već su proteklog vikenda „okupirali” obalu Pivskog jezera zadovoljni što i oni konačno imaju uređenu plažu sa svim pratećim sadržajima.

"Svaki infrastrukturni objekat je dobar kada se uradi, a posebno plaža koja će Pivljanima značiti dosta. Konačno da se nakon 40 godina uradi plaža ali, što bi rekao naš narod, bolje ikad nego nikad“, kazao je predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić. Urađeni su potporni zidovi i stepenište, plaža nasuta finim šljunkom, a tu su i prateći sadržaji poput mobilijara za djecu, klupa, tuševa, kabina za presvlačenje...

Elektroprivreda je trebalo da uloži 11 miliona eura u Plužine

Elektroprivreda je krajem prošle godine trebalo da završi sve projekte u Plužinama koji su bili obaveza pomenute kompanije prema toj opštini po osnovu potapanja naselja zbog izgradnje HE „Piva”, a koje je EPCG trebalo da ispuni još prije više od 30. godina.

Vrijednost tih projekata je oko 11 miliona eura, a urađeno je, kako je lokalna uprava više puta isticala, svega 20 do 30 odsto.

Razlog kašnjenja, kako su se pravdali iz Elektroprivrede, su izrada projektne dokumentacije i revizija postojeće, procedure oko tendera, žalbe, poništenja tog postupka.

Bonus video: