Regata „Arsenal kup“ u Porto Motnenegru

Svi ljubitelji jedrenja imaće priliku da uživaju u akvatorijumu Tivatskog zaliva i slikovitim planinama u pozadini
1 komentar(a)
regata, Porto, Foto: Porto Montenegro
regata, Porto, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 08.07.2015. 12:02h

Popularna godišnja jedriličarska regata „Arsenal Kup“ biće održana u subotu u akvatorijumu Tivatskog zaliva.

Regata koju priređuje Porto Montenegro Yacht Club iz Tivta otvorena za brodove svih formata, u klasama krstaš, a i za sertifikovane ORC jedrilice.

Svi ljubitelji jedrenja imaće priliku da uživaju u akvatorijumu Tivatskog zaliva i slikovitim planinama u pozadini, i jedinstvenim ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje.

Ovogodišnja regata imaće i dodatni začin, privlačan svim ljubiteljima klasičnih brodova i drvene brodogradnje. Naime, u cilju promocije autentične tradicionalne brodogradnje u Crnoj Gori i afirmacije jedrenja latinskim jedrom, specijalni gosti Porto Montenegro Yacht Club-a na regati će biti i kalafatska radionica „Bokovac“ i JK „Latinsko jedro“ iz Bara sa svojom flotom ojedrenih drvenih barki tipa „arsenalka“ i „korčulanka“. Osim što će jedriti Bokom, ti predivni rulno urađeni brodovi koji se mogu smatrati pravim umjetničlkim djelima, biće vezani u malom mandraću marine Porto Montenego, ispred zgrade „Tara“, do kraja jula ove godine.

Kompanija „Adriatic Marinas“ i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne i ovom događajem, kao i predstavljanjem i valorizacijom crnogorske nautičke tradicije, doprinose njenom očuvanju i popularizuju je kod svjetske nautičke klijentele – poručlili su tim povodom iz kalafatske radionice „Bokovac“.

Bonus video: