Ivanović prijavio stan supruge: Kašnjenje se plaća do 1.500 eura

Ministar je nedavno prijavio stan koji se na suprugu vodio i u oktobru 2014. godine
132 pregleda 0 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.07.2015. 05:51h

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović prijavio je suprugin dvoiposoban stan Komisiji za sprečavanje sukoba interesa sa više od šest mjeseci zakašnjenja, zbog čega bi mogao da plati kaznu do 1.500 eura.

Ivanović je tek nedavno prijavio da supruga Olivija, osim stana u prijestonici, ima i naslijeđeni stan u Podgorici, veličine 76 metara kvadratnih, i podrum od 13 kvadrata.

Stan i poslovni prostor bili su upisani na ime njegove supruge još u oktobru prošle godine.

Ministar bi mogao da odgovara za kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, jer nije u propisanom zakonskom roku od 30 dana prijavio uvećanje imovine od preko 5.000 eura. Zakonom je predviđena kazna od 300 do 1.500 eura za javnog funkcionera koji u roku od 30 dana ne prijavi promjenu vrjedniju od 5.000 eura.

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) objavio je ranije da Ivanović nije u svom imovinskom kartonu naveo tačne podatke o imovini porodice.

Kada je u februaru ove godine dostavljao podatke o prihodima i imovini, Ivanović nije prijavio Komisiji da je njegova supruga vlasnica stana i poslovnog prostora.

Katastarski podaci pokazuju da je Ivanovićeva postala vlasnica pomenutih nekretnina “održajem/poklonom”.

Ministar je u telefonskom razgovoru ranije potvrdio da Komisiji nije prijavio svu imovinu supruge, uz pojašnjenje da se stan vodio na njegovu taštu i da je u toku bio prenos vlasništva.

“Nisam znao dokle je stigao postupak prenosa vlasništva, tako da sam Komisiji u međuvremenu, čini mi se u februaru, dao podatke za koje sam ja u tom trenutku saznao”.

S obzirom na to da su nekretnine bile upisane na njegovu suprugu i u oktobru 2014. godine, proizilazi da Ivanović najmanje četiri mjeseca nije znao za tu imovinu. A.K.-Vl. O.

Bonus video: