Vujanović: Crna Gora je uvijek poštovala djelovanje antifašista

Predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore obavijestili su Vujanovića o brojnim aktivnostima na obilježavanja Dana ustanka i Dana državnosti 13. jula, koje će se organizovati u Ljubotinju u Prijestonici, pored spomenika poginulim borcima i žrtvama fašizma Drugog svjetskog rata
7 komentar(a)
Filip Vujanović, SUBNOR, Antifašisti, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Filip Vujanović, SUBNOR, Antifašisti, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 07.07.2015. 12:38h

Crna Gora je uvijek poštovala djelovanje antifašista smatrajući to vrijednošću po kojoj se država prepoznaje i uvažava u međunarodnoj zajednici, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića i delegacije SUBNOR-a i antifašista.

Predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore obavijestili su Vujanovića o brojnim aktivnostima na obilježavanja Dana ustanka i Dana državnosti 13. jula, koje će se organizovati u Ljubotinju u Prijestonici, pored spomenika poginulim borcima i žrtvama fašizma Drugog svjetskog rata.

"Imajući u vidu da se ovom akademijom obilježava 70 godina antifašističkog ustanka i da će se obilježiti u Cetinju - gradu heroju, iskazali su očekivanje da ovo obilježavanje bude od posebanog značaja i uvažavanja i afirmiše vrijednosti antifašizma Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore su obavijestili Vujanovića da su počeli pripreme za kongres koji će biti održan sredinom naredne godine.

"Imajući u vidu da se kongres održava svake četvrte godine, kao i da su u proteklom periodu imali uspješan i sadržajan rad, pripreme su organizovali preko opštinskih odbrora SUBNOR-a uz široko uključenje članova ove brojne organizacije", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da ta organizacija stalno povećava svoje članstvo što je najbolja potvrda da antifašizam Crne Gore sa maksimalnom podrškom građana.

"Povećanje članstva i uspješnost aktivnosti potvrđuju vrijednost ove antifašističke organizacije, a time i značaj Crne Gore kao građanske države, budući da je antifašizam osnova građanske države koja ima jednak tretman svih građana bez obzira na naciju, vjeru, političku i svaku drugu pripadnost", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je Evropska unija nastala radi zaštite vrijednosti mira i skladnog života.

"Zato su SUBNOR i antifašisti Crne Gore maksimalno opredijeljeni za dostizanje vrijednosti evropskih i evroatlanskih integracija, smatrajući da se članstvom u EU I NATO dodatno potvrđuju vrijednosti antifašizma", kaže se u saopštenju.

Vujanović se saglasio da predstojeće obilježavanje Dana državnosti i Dana ustanka na Ljubotinju ima poseban značaj, iskazujući uvjerenje da će ono biti obilježeno uz maksimalno vrednovanje i poštovanje žrtava antifašizma i tekovina i poruka antifašizma.

"Predsjednik se saglasio sa ocjenom da je naredni kongres SUBNOR-a i antifašista Crne Gore važan za potvrdu uspješnih aktivnosti ove organizacije i promovisanju njene vrijednosti koja je i omogućila stalno proširenje članstva i povećanje ugleda ove antifašističke organizacije", kaže se u saopštenju.

Bonus video: