Budva: Taksistima za pola godine dozvola 500 eura

Taksisti su imali i zamjerku na poreska dugovanja koja su im nametnuta da izmire za period prije 2011, a sve kako su naveli zbog visokih iznosa, koje je nemoguće da izmire na početku sezone, kada imaju najviše troškova
58 pregleda 5 komentar(a)
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.07.2015. 05:36h

Pregovori predstavnika individulanih taksi prevoznika sa čelnim ljudima Opštine Budva propali su, pa su taksisti zakazali za sjutra ponovno protestno okupljanje ispred zgrade lokalne uprave, ogorčeni što nijesu naišli na razumijevanje gradske uprave.

Nakon što su se juče oko devet časova, 30 taksista okupilo ispred zgrade Opštine, njihovi predstavnici predali su zahtjev gradnačniku Lazaru Rađenoviću, tražeći da se odgodi primjena izmjena i dopuna opštinske Odluke o organizaciji i načinu obavljanja auto taksi prevoza, koja je 1. jula stupila na snagu.

Ključni zahtjevi peticije taksita, koju je potpisalo njih stotinu, odnose se na smanjivanje cijene zakupa taksi mjesta na stajalištu, koja je za pola godine 500 eura, te kratak rok od osam dana da pribave svu dokumentaciju, inače gube licencu za rad.

Taksisti su imali i zamjerku na poreska dugovanja koja su im nametnuta da izmire za period prije 2011, a sve kako su naveli zbog visokih iznosa, koje je nemoguće da izmire na početku sezone, kada imaju najviše troškova.

Oko podne uslijedili su pregovori predstavnika taksista i rukovodstva lokalne uprave, ali ponuđena odstupanja od strane lokalne uprave nijesu zadovoljila taksi prevoznike.

Opština je na sto stavila predlog da se cijena taksi stajališta od 500 eura umanji za 220 eura, koliko su taksisti platili registarske tablice sa prepoznatljivim TX oznakama.

Međutim, oko poreskih dugovanja iz Opštine nije bilo ustupaka.

“Opština nam nije izašla u susret, niti je ispunila nijedan od zahtjeva koji smo tražili.

Pitali smo šta naredne godine, kada ne budemo plaćali TX table, onda će cijena zakupa taksi stajališta po vozilu biti 500 eura za pola godine, ili 20 puta više nego u Tivtu i Podgorici. Oko poreskih potraživanja, nijesmo našli razumijevanje. Jednostavno nekome se dug za porez stornira, a nekome, kao nama, traži se da se odmah plati, iako nijesu ta ista dugovnja jasno precizirana”, kazali su taksisti nakon razgovora.

Oni su juče ponovo u stanici policije, prijavili da će se u srijedu u devet časova izjutra opet okupiti ispred zgrade Skupštine opštine, da još jednom razgovaraju sa čelnicima lokalne uprave, a ako tada ne bude postignut dogovor, biće prinuđeni da primijene i radikalne mjere blokade grada.

Bonus video: