Počeo drugi upisni rok

Konkurskom je predviđeno 108 budžetskih i 619 mjesta za samofinansirajuće studente
0 komentar(a)
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.07.2015. 08:31h

Drugi upisni rok na Univerzitetu Crne Gore (UCG) počeo je danas, a konkurskom je predviđeno 108 budžetskih i 619 mjesta za samofinansirajuće studente.

Kako se navodi u saopštenju Rektorata, dokumenta se predaju danas, a testovi za kandidate koji nisu imali eksternu maturu polagaće se u utorak.

Upis primljenih kandidata biće završen do devetog jula.

Slobodnih mjesta za budžetske studente ostalo je na Mašinskom, Metalurško-tehnološkom, Prirodno-matematičkom, Medicinskom, Filozofskom, Fakultetu likovnih umjetnosti, Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i studijskom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Slobodnih mjesta za samofinansirajuće studente ima na Ekonomskom, Pravnom, Biotehničkom, Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za pomorstvo i Institutu za strane jezike.

Kandidati, uz prijavu za upis, predaju i diplomu o položenom maturskom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, ličnu kartu, kopiju diplome ,,Luča'' i dokaze o osvojenim nagradama na državnim takmičenjima.

Saopšteno je da strani državljani imaju pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski.

U prvom upisnom roku, UCG je raspisao 1619 budžetskih i 2089 samofinansirajućih mjesta.