Porazno je da velik broj građana Podgorice nije vidio Bukumirsko i Rikavačko jezero, Korita...

“Čist vazduh i priroda u najčistijem obliku, Kučka Korita, Bukumirsko i Rikavačko jezero, veliki broj planinskih vrhova većih od dvije hiljade metara, živopisni predjeli i stjenoviti pašnjaci definitivno su lokacije kojim se može obogatiti planinski turizam, a glavni grad pohvaliti i kvalitetno upotpuniti svoju siromašnu turističku ponudu”
483 pregleda 15 komentar(a)
Bukumirsko jezero, Foto: Damira Kalač
Bukumirsko jezero, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 04.07.2015. 13:07h

Turistička ponuda Podgorice može se značajno obogatiti valorizovanjem i promovisanjem prirodnih bogatstava, koja se nalaze u njenoj neposrednoj blizini, ocijenili su danas iz Demokratske Crne Gore.

Član Inicijativnog odbora Demokrata Glavnog grada, Đorđije Rašović, kazao je da Podgorica, decenijama unazad, važi za turistički nezanimljiv grad, tranzitnog karaktera, u kojem se turisti sve rjeđe zadržavaju.

“To ne priliči glavnom gradu države kojoj je turizam jedna od strateških grana razvoja”, smatra Rašović.

On je dodao da samo na 40-ak minuta vožnje od Podgorice, daleko od gradske gužve, na kučkim planinama leži izuzetan turistički potencijal.

“Čist vazduh i priroda u najčistijem obliku, Kučka Korita, Bukumirsko i Rikavačko jezero, veliki broj planinskih vrhova većih od dvije hiljade metara, živopisni predjeli i stjenoviti pašnjaci definitivno su lokacije kojim se može obogatiti planinski turizam, a glavni grad pohvaliti i kvalitetno upotpuniti svoju siromašnu turističku ponudu”, rekao je Rašović.

On je ocijenio da je porazna činjenica da veliki broj građana Crne Gore, čak i Podgoričana, nikada nije ni čuo, a kamoli posjetio ta mjesta.

“Krivca za to, naravno, treba tražiti u Turističkoj organizaciji Podgorice koja nedovoljno promoviše planinski turizam na kučkim planinama, a i Glavnom gradu, koja zatvara oči pred činjenicom da Kučka Korita imaju sve predispozicije da budu atraktivno izletište kako u ljetnjem tako i u zimskom period”, saopštio je Rašović.

Obogaćivanjem turističke ponude u vidu izgradnje planinarsko-pješačkih i biciklističkih staza kao i sportsko rekreativnog sadržaja, kako je kazao Rašović, taj kraj može biti mjesto kojem će se turisti uvjek rado vraćati.

“I dok Turistička organizacija Podgorice u top deset atrakcija Glavnog grada promoviše most Milenijum i šoping centar Delta City, nebrušeni biseri kučkih planina, turistima nažalost jedva poznati, spremno čekaju bolja vremena”, rekao je Rašović.

Demokratska Crna Gora će se, kako je poručio, zalagati da se ta izletišta u blizini Podgorice adekvatno turistički promovišu i približe turistima kako bi Podgorica konačno iskoristila nesumnjivi potencijal Kučkih planina i prešla još jedan stepenik ka cilju da bude atraktivna turistička destinacija.

Bonus video: