Sumnjive "vegete" nema u Crnoj Gori

Sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke povučen je dio “vegete”, zbog sumnje da sadrži ”salmonelu”
80 pregleda 2 komentar(a)
podravka vegeta, Foto: Podravka.com
podravka vegeta, Foto: Podravka.com
Ažurirano: 03.07.2015. 09:08h

Sporne serije začina “vegeta”, od 250 i 500 grama, nijesu uvezene u Crnu Goru i nema ih na tržištu, tvrdi direktorica marketinga “Podravke” Crne Gore Sonja Zarubica.

To su juče potvrdili i iz Tržišne inspekcije.

U marketima “Voli”, “Maxi”, “Franca” i “Roda”, reporterka “Vijesti” nije juče pronašla serije začina, koje su povučene sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke, zbog sumnje da sadrže opasnu bakteriju “salmonelu”.

Iz kompanije “Voli” zvanično su “Vijestima” saopštili da nemaju spornu seriju začina, istakavši da očekuju dalja obavještenja i da će reagovati u skladu sa njima.

Njemački savezni ured za bezbjednost hrane objavio je prije tri dana da se povlače pakovanja začina od 250 grama, s rokom upotrebe do 3. maja, 8. marta i 9. marta 2017, kao i pakovanja od 500 grama, s rokom upotrebe do 8, 9, 10. i 12. marta 2017.

“U toku je povlačenje ovih proizvoda određenih proizvodnih serija sa tržišta Austrije, Njemačke i Slovačke jer je tokom rutinske kontrole u Austriji utvrđeno da postoje indicije prisutnosti bakterije “salmonelle spp.” u tragovima u jednom izolovanom slučaju”, saopštili su iz “Podravke”.

Zarubica je istakla da su u toku i dodatne analize proizvoda navedenih proizvodnih serija kod ovlaštenih laboratorija Evropske unije.

Iz “Podravke” su saopštili da će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravovremeno informisati javnost i druga nadležna tijela, u skladu sa važećim propisima Crne Gore.

Bonus video: