Na UCG preostalo još 108 budžetskih mjesta

U prvom upisnom roku fakultete državnog Univerziteta upisalo je 1.619 studenata koji će studirati o trošku države i 2.089 brucoša koji će morati da plaćaju školarinu
52 pregleda 0 komentar(a)
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.07.2015. 05:54h

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće danas konkurs za upis brucoša u drugom roku, kojim je predviđeno 108 budžetskih i 619 samofinansirajućih mjesta.

Dokumenta se predaju u ponedjeljak, a testovi za kandidate koji nisu imali eksternu maturu polagaće se u utorak. Upis primljenih kandidata završiće se do 9. jula, saopšteno je iz Rektorata.

Slobodnih mjesta za budžetske studente nakon prvog upisnog roka ostalo je na Mašinskom, Metalurško-tehnološkom, Prirodno-matematičkom, Medicinskom, Filozofskom, Fakultetu likovnih umjetnosti, Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i studijskom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Mjesta za samofinansirajuće studente ima i na Ekonomskom, Pravnom, Biotehničkom, Arhitektonskom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu za pomorstvo i Institutu za strane jezike.

U prvom upisnom roku upisano je 1.619 budžetskih i 2.089 samofinansirajućih studenata.

Kandidati, uz prijavu za upis, predaju i diplomu o položenom maturskom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, ličnu kartu, kopiju diplome “Luča” i dokaze o osvojenim nagradama na državnim takmičenjima.

Strani državljani imaju pravo upisa pod jednakim uslovima.

Tekst konkursa i pregled slobodnih mjesta na fakultetima dostupan je na sajtu Univerziteta.

Brucoši sa UDG-a trčaće do Mauzoleja

Drugi rok za upis studenata na Univerzitet Donja Gorica završava se danas u 14 časova. Nakon zaključenog upisa, za sjutra je na Lovćenu predviđen i prvi čas za brucoše.

Sa UDG-a je saopšteno da će čas početi trkom studenata od Ivanovih korita do Mauzoleja. Dobitnici diploma Luča I i Luča II imaju besplatnu školarinu, a ostali plaćaju 1.500 eura. Cijena školarine za drugo dijete iz porodice je 20 odsto niža.

Bonus video: