Učenice iz Žabljaka se vratile sa Međunarodnih dječijih igara

"Da sve bude u duhu olimpizma organizovano je dječije selo sa 1.253. sportista iz 88 gradova, iz 35 država sa svih kontinenata. Svaki grad predstavljali su gradonačelnici a grad ispod Durmitora, kao punopravan član, jedini je predstavljao Crnu Goru i bliže okruženje", kaže predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2015. 15:58h

Sedam djevojčica, učenica OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka, predvođenih gradonačelnikom Veselinom Vukićevićem i dva njihova nastavnika, vratili su se sa Međunarodnih dječijih igara u Alkmaru - Holandija.

"U žargonu poznata kao dječija olimpijada, traje od 1969. godine, osim malog fudbala u čemu su nastupile naše djevojčice, zastupljena je sa gimnastikom, atletikom, takmičenjima u plivanju, golfu, džudou i odbojci. Da sve bude u duhu olimpizma organizovano je dječije selo sa 1.253. sportista iz 88 gradova, iz 35 država sa svih kontinenata. Svaki grad predstavljali su gradonačelnici a grad ispod Durmitora, kao punopravan član, jedini je predstavljao Crnu Goru i bliže okruženje", kaže predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

On je dodao da rezultati nijesu bili u prvom planu i da se naša ekipa nije mogla suprostaviti domaćinima iz Alkmara, Rejkjaviku i mađarskom Kečkemetu ali je malo nedostajalo da se osvoje bodovi protiv ekipe iz Bata u Engleskoj.

"Suština je da smo na pravi način predstavili svoj grad i Crnu Goru. Sklopljena su prijateljstva, razmijenjen je promotivni materijal i, što je najvažnije, bili smo dio velikog sportskog događaja i stekli iskustvo kako da popravimo i sportske rezultate. Svoj boravak iskoristio sam za razgovore sa brojnim kolegama kako bi se saradnja unaprijedila. Narednog ljeta ovakva manifestacija dogodiće se u Tajpeju, onda u Kaunasu a prvi sledeći nastup naša djeca imaće na zimskoj varijajanti igara u januaru naredna godine u Insbruku", kazao je Vukićević i istakao da su naše djevojčice bili dio cjeline koja je postavila sto sa holandskim sirevima dug 1.500 metara čime je postavljen novi Ginisov rekord.

Galerija

Bonus video: