Otvoren Dukley Gardens: Uspjeh Budve čeka Kotor i Kolašin

Za sljedeću godinu investitori su najavili završetak projekta Dukley hotela sa pet zvjezdica
884 pregleda 10 komentar(a)
Dukley Gardens, Foto: Dukley Gardens
Dukley Gardens, Foto: Dukley Gardens
Ažurirano: 02.07.2015. 09:28h

U Budvi je sinoć svečano otvoreno luksuzno naselje Dukley Gardens. Ukupna vrijednost ove investicije je preko 150 miliona eura. Proslavi završetka ovog do sada najvećeg projekta Stratex grupe u Crnoj Gori prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života, kao i brojni predstavnici medija iz Crne Gore i svijeta.

Stratex je 2010. godine bio samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu. Tada su se suočili sa finansijskim krahom i napuštanjem prezaduženog projekta od strane prvobitnog investitora. Da bi sačuvao svoju, ali i investicije svih ostalih kupaca, Stratex je preuzeo i završio ovaj projekat.

Ranije prevareni kupci danas su, zahvaljujući sopstvenoj inicijativi i ogromnoj investiciji, ponosni vlasnici najelitnijeg kompleksa na jadranskoj obali.

“Ja vjerujem u Crnu Goru, živim ovdje u Budvi, trudim se da naučim crnogorski jezik i da učestvujem u razvoju ove mlade zemlje koja je ponosno povratila svoju nezavisnost prije samo devet godina.

Ponosan sam ako smo završetkom izgradnje Dukley Gardens danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje. Posebno smo zahvalni na podršci i povjerenju građanima Budve i predsjedniku Vlade, gospodinu Đukanoviću.

“Nadam se da ćemo sa istim uspjehom realizovati i naše druge projekte u Crnoj Gori - od Dukley hotela, Dukley Marine Budva, preko Hotelske grupe Budvanska rivijera i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu”, izjavio je na svečanosti Neil Emilfarb, predsjednik Stratex grupe.

Projekti Stratex grupe danas predstavljaju najveće pojedinačno ulaganje u Crnoj Gori koje dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvanredno dizajnersko rješenje kompleksa Dukley Gardens vizija je nagrađivanog njemačkog arhitektonskog studija NPS Tchoban Voss. Enterijer i eksterijer životnog prostora osmišljeni su tako da svi apartmani pružaju impresivan panoramski pogled na more, Stari grad Budvu i ostrvo Sveti Nikola. Naziv Dukley Gardens podsjeća na drevni rimski grad Doclea po kojem su u srednjem vijeku Sloveni nazvali prvu crnogorsku državu Duklja.

Dukley Gardens ima 202 elegantna, savremeno uređena stana, površine od 80 do 212 kvadratnih metara i penthaus apartmane površine do 535 kvadratnih metara. Vile su okružene bogatim tropskim zelenilom zbog kojeg kompleks liči na veliku baštu.

Dukley Gardens obuhvata tri plaže, restoran sa 5 zvjezdica, kafe, galeriju savremene umjetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Najmlađi stanovnici Dukleya druže se u Dukley Gardens vrtiću, a ljubitelji umjetnosti mogu posjetiti neku od brojnih aktivnosti DEAC (Dukley European Art Community) u Budvi i Kotoru. Večernji provod, takođe je uzbudljiv jer se nadomak Dukley

Marine Budva nalazi glamurozni Dukley Beach Club u kojem će ovog ljeta night clubbing domaćin biti poznati klub Lasta iz Beograda.

Dukley Gardens štiti privatnost svojih stanara, tako da je pristup kompleksu strogo ograničen i kontrolisan.

Za sljedeću godinu investitori su najavili završetak projekta Dukley hotela sa 5 zvjezdica čiji će sadržaji biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u Dukley Gardens. “Prije 36 godina emigrirao sam u Ameriku sa sto dolara u dzepu i moj život se promijenio zauvijek. Amerika je obećana zemlja. Prije sedam godina doselio sam se ovdje, vjerujući da će mi nova zemlja donijeti nove mogućnosti. Prije 4 godine to se i desilo. Dobio sam priliku da dokažem ljudima u Crnoj Gori da nisu svi investitori isti, da zaista postoje oni koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju i kojima je do nje stalo”, kazao je Emilfarb.

Marina u Budvi biće najbolja u ovom dijelu svijeta

Prije četiri godine niko nije vjerovao, niko nije želio da čuje bilo šta o ovom projektu osim ambasadorke Brown sa kojom sam s vremena na vrijeme dijelio svoje muke. Kada se napredak već mogao uočiti dobili smo veliku podršku premijera Đukanovića čija su vrata za nas uvijek bila otvorena. Nažalost, on nije mogao prisustvovati našoj proslavi večeras. Ali, takođe moram da kažem da sam iznenađen što neki od ključnih ministara crnogorske vlade takođe nisu sa nama večeras da proslave ovaj dan koji je značajan ne samo za nas već i za građane Budve.

Pretpostavljam da treba da se trudimo više i radimo bolje, i to ćemo i uraditi. Imamo mnogo novih projekata koje uskoro planiramo da započnemo. Hotel sa 5 zvjezdica ovdje u Dukley Gardensu, a nadam se da ćemo uspjeti da dobijemo potrebne dozvole i započnemo i radove u marini ove godine. Marina u Budvi biće najbolja u ovom dijelu svijeta baš kao što je i Dukley Gardens najbolji projekat na Jadranu. Osim toga, Budvanska rivijera će redefinisati Budvu kao turističku destinaciju. Hvala Vam svima što ste došli večeras i Bog Vas blagoslovio”, kazao je Neil Emilfarb.

Bonus video: