Berane: U klinici "Stupovi" promovisan CT skener najnovije generacije

"Stupovi" posjeduju i najsavremeniju hiperbaričnu komoru, kao i savremenu bio-hemijsku laboratoriju
603 pregleda 1 komentar(a)
Predavanje, klinika Stupovi, Berane, Foto: Tufik Softić
Predavanje, klinika Stupovi, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 02.07.2015. 08:21h

U privatnoj zdravstvenoj ustanovi "Stupovi" u Beranama promovisan je CT skener najnovije generacije, jedini takve vrste ne samo u Crnoj Gori već i širem regionu.

O tome koliko su precizniji takozvani dijagnostički formati najmoćnijeg skenera, ljekarima sa sjevera Crne Gore govorio je redovni profesor radiologije Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Željko Marković.

Profesor Marković važi za jednog od najboljih radiologa na prostoru bivše Jugoslavije, a ovo predavanje, kako je rečeno, biće prvo u nizu u nizu stručnih radionica koje će se organizovati u PZU "Stupovi" iz oblasti savremene radiološke dijagnostike, kako bi se ljekari sa sjevera Crne Gore bolje upoznali sa dijagnostičkim mogućnostima ove privatne zdravstvene ustanove iz Berana.

U PZU "Stupovi" trenutno se instalira potpuno nov aparat za magnetnu rezonancu, već je instaliran nov CT skener, a uveliko rade dva ultrazvučna aparata od kojih je jedan 4D.

"Stupovi" posjeduju i najsavremeniju hiperbaričnu komoru, kao i savremenu bio-hemijsku laboratoriju.

Ova ustanova čeka Ugovor sa Fondom za zdravstvenu zaštitu kako bi mogla da servisira potrebe pacijenata na sjeveru Crne Gore, a i šire, jer oprema koju posjeduje je, kako kažu stručnjaci, posljednja riječ tehnike, kada se radi o medicinskoj dijagnostici.

Iz "Stupova" kažu da se pacijenti već sada prijavljuju na liste čekanja u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Bonus video: