Kolašin: U subotu se održava "Pazarni dan"

„Pazarnim danom želimo da predstavimo turistički potencijal Kolašina i kompletnu ponudu ispromovišemo na najbolji mogući način. Posjetioci će moći i da degustiraju nacionalna jela, a biće organizovano i tradicionalno takmičenje u spremanju kačamaka" kazala je PR manifestacije "Udahni Kolašin" Katarina Puletić
1 komentar(a)
Biogradsko jezero, Foto: Arhiva "Vijesti"
Biogradsko jezero, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.07.2015. 17:19h

U organizaciji Društva prijatelja Kolašina, Turističke organizacije Kolašin i Centra za kulturu a pod generalnim pokroviteljstvom Društva prijatelja tog grada, u subotu, 4. jula, na Biogradskom jezeru održaće se „Pazarni dan“. Tim promotivno - zabavnim događajem zvanično će početi manifestacija „Udahni Kolašin“, kojom će i ovog ljeta značajno biti obogaćena vanpansionska ponuda.

Kako je kazala Katarina Puletić PR manifestacije, Društvo prijatelja Kolašina i lokalna Turistička organizacija će biti i suorganizatori manifestacije ʺKajakaški kup 2015 ʺ koji će se održati narednog dana (nedjelja, 5, jul) na Biogradskom jezeru , a koja je međunardonog karaktera.

„Pazarnim danom želimo da predstavimo turistički potencijal Kolašina i kompletnu ponudu ispromovišemo na najbolji mogući način. Posjetioci će moći i da degustiraju nacionalna jela, a biće organizovano i tradicionalno takmičenje u spremanju kačamaka. Takođe, na repertoaru je i izložba suvenira i domaćih radinosti. Posebnu draž će donijeti i djeca iz vrtića „ Sestre Radović ʺ koja će izvesti igre Crne Gore i Srbije kao i narator koji će pričom o Biogradskom jezeru posjetiocima približiti stvaran značaj ovog predjela. – najavila je Puletić.

Na jezeru će u subotu biti i prezentaciju joge i antistres programa zajedno sa članovima organizacije Art of Living Montenegro. U oviru „Pazarnog dana“ nastupiće i KUD – a „Mijat Maškovićʺ.

Prevoz do Nacionalnog parka, kazala je Puletić, organizovan je autobusom iz centra grada u 11 i 30 i 12 i 30 sati.

Dobara zabava nastavlja se i tokom večeri na gradskim ulicama, pa će u centru grada od 21 sat nastupiti Bjelopoljski tamburaši.

U nedjelju će biti upriličeno i otvaranje otvaranje ljetnje sezone na Ski centru Kolašin 1450, najavljuju iz Turističke organizacije.

„Povodom toga za sve posjetioce je omogućena besplatna panoramska vožnja žičarom Ćupovi, besplatan parking, besplatan prevoz iz Kolašina (Trg borca) sa polascima u 11 i 12 i povratkom u 17 i 18 sati, kao i degustacija priganica i meda u znak dobrodošlice. Nadamo se da ćemo svim ovim aktivnostima pokazati naše napore da što bolje promovišemo Kolašin i prirodne resurse koje imamo", kazali su iz Turističke organizacije.

Bonus video: