URA: Kako Stanković misli da opravda platu koju mu daju građani Crne Gore

"Nadamo se da on neće biti još jedan od poslušnih šrafova kleptokratske vladajuće garniture", kazao je Vuk mašanović, član URA
114 pregleda 4 komentar(a)
Vuk Mašanović, Foto: URA
Vuk Mašanović, Foto: URA
Ažurirano: 01.07.2015. 12:04h

Iako je prošlo devet mjeseci od izbora Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca, još nije podignuta nijedna optužnica za visoki kriminal i korupciju, pa Građanski pokret URA javno postavlja VDT-u pitanje kako misli da opravda platu koju mu daju građani Crne Gore, saopšteno je iz URA.

"Nadamo se da on neće biti još jedan od poslušnih šrafova kleptokratske vladajuće garniture. Javnost traži odgovor gdje su pomaci u aferi Telekom i zašto prolaze mjeseci dok se naše tužilaštvo upozna sa dokumentacijom iz SAD, iz koje bi trebalo da bude jasno ko je od visokih funkcionera uzeo 7.35 miliona eura mita. Isto tako, zašto su nakon afere Snimak procesuirani samo izvršioci prljavih poslova kupovine glasova i to na način da sada bivaju osuđeni na simbolične, uslovne kazne.", kazao je Vuk mašanović, član URA.

Iz ovog pokreta se pitaju i gdje su ideolozi i kreatori nezakonitog i kukavičkog prekrajanja volje građana? Da li će se VDT uhvatiti u koštac sa vlašću ogrezlom u korupciji i pljački ili će sa njom daviti u močvari zakulisnih radnji, prevara i crne hronike?

"Vrhovni tužilac, ako misli da stekne kredibilitet, zajedno sa Specijalnim tužilaštvom vrlo brzo mora da se uhvati u koštac sa galopirajućom korupcijom, koja je ključni razlog urušavanja zdravstvenog, socijalnog, školskog i svakog drugog sistema po kojem se prepoznaju normalne države. Od Vrhovnog tužioca građani, kao i naši partneri na Zapadu, očekuju iskorake", piše u saopštenju Mašanovića.

Dodaje se i da nije dovoljno da VDT samo demonstrira energičnost i odlučnost kada se pojavi pred kamerama.

"Nijesu dovoljni stalni izviđaji jer će posljedice biti nesagledive ako se hitno ne stane na put pljački i rasipanju državne imovine i resursa Crne Gore. Država Crna Gora i njeni građani nemaju vremena za još jedan podanički tužilački mandat već traže rezultat i početak ozdravljenja unakaženog pravosudnog sistema", zaključuje se u saopštenju Mašanović.

Bonus video: