Iz Monte Karla se najbolje jahte preselile u Tivat

Najatraktivniji događaj tokom cijele manifestacije je parada svih jahti-učesnica koje će u koloni ploviti Bokom i zastati pred peraškim ostrvima
87 pregleda 7 komentar(a)
Logica 147, Foto: Logicayachts.com
Logica 147, Foto: Logicayachts.com
Ažurirano: 01.07.2015. 12:09h

Neke od najznačajnijih jahti današnjice okupiće se na manifestaciji „Superyacht Rendezvous Montenegro“, koja sjutra počinje u tivatskoj marini Porto Montenegro i trajaće do 5.jula.

„Superyacht Rendezvous“ organizuje čuvene medijska grupacija posvećena jahting industriji – „Boat International Media“ - u saradnji sa kompanijom „Adriatic Marinas“. Do sada je „Boat International“ ovu veliku feštu za sve „koji nešto znače“ u svjetskoj superjaht- industriji, priređivao duže od 20 godina u Monaku, a sada se ona iz mondenske kneževine na Azurnoj obali, seli u Crnu Goru.

Na premijernom izdanju „Superyacht Rendezvous Montenegra“ učešće su potvrdile luksuzne jahte „Exuma” duga 50 metara, “Lady Petra” sa 47 metara, “Logica 147” i “Reve D'or” dugačke po 45 metara, 41-metarske jahte “Komokwa” i “Infatuation”, “Alyssa” sa 38 metara i 35- metarska “Stella Fiera”.

Povodom početka “Superyacht Rendezvous Montenegra”, neposredno pred svečano otvaranje događaja sjutra u 18.30 sati na mulu 1 Porto Montrenegra, medijima će se obratiti generalni direktor kompanije “Boat International Media” Toni Harris i generalni direktor kompanije “Adriatic Marinas”.

„Stručni timovi iz ove međunarodne grupacije smatraju da će učesnici predstojećeg susreta superjahti, u Porto Montegeru i njegovim kapacitetima od 460 vezova koje će imati ovog ljeta, a koji mogu primiti brodove i do 180 metara dužine, te ovdašnjem hotelu 'Regent', naći odgovarajuću dopunu superjaht luksuzu i stilu koji vlasnici uživaju na svojim jahtama. U agendi učesnika 'Superyacht Randesvous-a', nalaze se poslovni sastanci, kokteli i prezentacije, krstarenje Bokom Kotorskom, niz kulturnih sadržaja i večera na bazenskom kompleksu Lido,“ kazao je danas tim povodom PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Pored ostaloga, učesnici ove manifestacije imaće priliku da neposredno iskuse neke od najvećih prirodnih, kulturnih i istorijskih atrakcija Boke Kotorske i njenog zaleđa, imaće svečanu večeru u elitnom restoranu „Ribarsko selo“ u uvali Žanjice, koktel parti sa najfinijim italijanskim prošecima kao osnovnim sastojkom, te privatnu posjetu ostrvu i crkvi Gospe od Škrpjela pred Perastom, obilazak tog grada i Kotora. Najatraktivniji događaj tokom cijele manifestacije je parada svih jahti-učesnica koje će u koloni ploviti Bokom i zastati pred peraškim ostrvima. „Superyacht Rendezvous Montenegro“ je i prva prilika da se stručnoj javnosti detaljnije predstavi novoizgrađena 45 metara duga luksuzna motorna jahta „Logica 147“. Ova čelično-aluminijumska jahta karakterističnog je, jednostavnog i kao nož oštrog dizajna, a karakteriše je bazen na pramčanom dijelu broda i vrhunski luksuz u unutrašnjosti u koju se može smjestiti do 12 putnika.

U raznim djelovima proograma manifestacije „Superyacht Rendezvous Montenegro“ učestvovaće i brojne kompanije i institucije koje vide priliku da na ovaj način bogatoj klijenteli prezentiraju svoje proizvode i usluge, pa su tako među onima koji su sponzori ili priređivači pojedinih programa, američki brend luksuznog nakita „Misahara“, italijansko brodogradlište jahti i glisera „Cantiere Savona“, Privredna komora grada Trsta i brazilski proizvođač aviona „Embraer“, odnosno njegova divizija koja pravi privatne i poslovne mlažnjake.

Bonus video: