CKM: Dragan Adžić prije Marine Abramović zaslužio Trinaestojulsku nagradu

„Adzić je sa mjesta selektora reprezentacije, Crnoj Gori od 2006. godine donio prvu olimpijsku medalju i titulu evropskog prvaka, uz dvije klupske titule Lige šampiona, što ga preporučuje i kvalifikuje da mu predsjednik države dodijeli orden”, navodi se u saopštenju
84 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 01.07.2015. 10:09h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) incirala je danas da predsjednik države, Filip Vujanović, dodijeli Orden za izuzetne zasluge proslavljenom rukometnom treneru Draganu Adžiću.

Adžić je selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i trener podgoričke Budućnosti.

Kako su naveli iz CKM, Adžić je dosadašnjim radom i postignutim rezultatima doprinio da se Crna Gora u Evropi i svijetu predstavi na najbolji način.

„Adzić je sa mjesta selektora reprezentacije, Crnoj Gori od 2006. godine donio prvu olimpijsku medalju i titulu evropskog prvaka, uz dvije klupske titule Lige šampiona, što ga preporučuje i kvalifikuje da mu predsjednik države dodijeli orden”, navodi se u saopštenju.

CKM smatra da rezultati Adžića nijesu adekvatno nagrađeni od države, odnosno da, zbog nemarnosti i političkih uticaja, nije bio kandidovan za dobijanje najvećeg državnog priznanja - Trinaestojulske nagrade.

“Praksa je pokazala da se ova nagrada dodjeljuje samo kulturnim stvaraocima (kako bi stekli uslov za dobijanje nacionalne penzije), dok su uspješni ljudi iz drugih sfera društva zanemareni”, kazali su oni.

Iz CKM-a su naveli primjer Marine Abramović, koja prema njihovoj ocjeni, nije zaslužila da dobije Trinaestojulsku nagradu prije Adžića.

“Nadamo se da će Vujanović uvažiti našu inicijativu, dodijeliti orden Adžiću i na taj način odati mu priznanje za svu radost i ponos koji je svojim rezultatima donio naciji”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: