Telekom: Postupićemo po odluci Agencije

"U Telekomovoj regularnoj ponudi pojedine cijene su povoljnije od novih – regulisanih cijena"
2 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 30.06.2015. 13:08h

Crnogorski Telekom saopštio je da će postupiti po novoj odluci Agencije za elektronske komunikacije i primijeniti propisane cijene roaming usluga.

"Upravni sud je svojom presudom poništio Odluku Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost o dinamici snižavanja cijena u roamingu, ne zato što ista nije u interesu operatora kako je to interpretirano u medijima, već iz razloga što ista nije donijeta u skladu sa zakonom. Agencija je donijela novu odluku mimo procedura predviđenih zakonom i kao i prethodnom regulisala cijene roaming usluga i odredila obaveze operatora mobilnih elektronskih komunikacija koje podrazumijevaju primjenu EU Uredbe o roamingu i Sporazuma resornih ministarstava u Regionu o snižavanju cijena u roamingu . Presudom Upravnog suda je međutim utvrđno da se EU Uredba ne primjenjuje na Crnu Goru prije njenog ulaska u Evropsku uniju kao i da je pomenuti Sporazum nevažeći jer nije ratifikovan od strane Skupštine Crne Gore", navodi se u saopštenju Telekoma.

Crnogorski Telekom, kako se dodaje ne osporava pravo Agencije da reguliše ovu oblast ukoliko svoju funkciju stvaruje u okviru zakonskih ovlašćenja.

"Međutim ignorisanje zakona i odluka Suda stvara pravnu nesigurnost i nepredvidivost poslovnog ambijenta zbog čega će Telekom iskoristiti sva pravna sredstava da obezbijedi poštovanje zakona. Do tada Crnogorski Telekom će postupiti po novoj odluci Agencije i primijeniti propisane cijene roaming usluga".

Iz Telekoma dodaju da za internet u roaming-u za postpaid korisnike su u ponudi i internet karte koje nude povoljnije cijene interneta od regulisanih u 15 mreža među kojima su i VIP Srbija i T-Mobile Makedonija.

"U Telekomovoj regularnoj ponudi pojedine cijene su povoljnije od novih – regulisanih cijena. U Srbiji preko VIP mreže postpaid korisnici imaju povoljnije cijene dolaznih poziva iz CG. Odlazni pozivi iz VIP mreže ka mrežama u Crnoj Gori i Srbiji su takođe povoljniji. Postpaid korisnicima Telekom mreže je na raspolaganju i usluga Moj svijet koja omogućava besplatne dolazne pozive iz svih mreža u Crnoj Gori u 17 zemalja u koje spadaju Eronet Bosna i Hercegovina i T-Mobile Makedonija", navodi se u saopštenju Telekoma.

Bonus video: