Sporazum o jeftinijem romingu na snazi i u Crnoj Gori

Taj sporazum o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine potpisale su prošle godine Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) I Makedonija, jer su prema obrazloženju, cijene rominga u regionu višestruko veće od onih koje su na snazi u EU
6 komentar(a)
Telefon, Foto: Shutterstock
Telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.06.2015. 12:58h

Primjena međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu, čiji su potpisnici četiri države regiona, počeće sjutra i u Crnoj Gori i pored odluke Upravnog suda o ukidanju tog sporazuma.

To je agenciji Beta potvrdio direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore Zoran Sekulić.

"Sporazum sjutra stupa na snagu i u Crnoj Gori i pored nedavne odluke Upravnog suda o ukidanju međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu", rekao je Sekulić.

Taj sporazum o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine potpisale su prošle godine Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) I Makedonija, jer su prema obrazloženju, cijene rominga u regionu višestruko veće od onih koje su na snazi u EU.

Crnogorski operateri, Telekom i Telenor žalili su se Upravnom sudu, smatrajući da sporazum o snižavanju cijena rominga obavezujući samo za zemlje EU, koje su se na takvu praksu obavezale odgovarajućom direktivom.

Operateri su žalbom ukazali i na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskoj skupštini.

Upravni sud uvažio je te žalbe, ali je Agencija za telekomunikacije danas donijela novu uredbu, usklađenu sa sporazumom, pa odluka tog suda, kako objašnjeno ne odlaže primjenu sporazuma.

Sekulić je naveo da su crnogorski operateri još od ranije snizili cijene roming usluga.

Bonus video: