"Šantine bajke" na Ljetnjoj pozornici u Baru

Priča o djetinjstvu, za uzrast od tri do 13.godina, vraća gledaoca u svijet mašte, putujući mislima sa Crvenkapom, Ali Babom, Snežanom, Pepeljugom... u raznorazne dogodovštine sa jednom jedinom porukom "da dobro pobijedi zlo"
61 pregleda 2 komentar(a)
Šanta Panta, Foto: Privatna arhiva
Šanta Panta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.06.2015. 06:35h

Predstava "Šantine bajke", po tekstu Tode Nikoletića, biće održana na Ljetnjoj pozornici u Baru, 2. jula, u 18.00 sati.

Priča o djetinjstvu, za uzrast od tri do 13.godina, vraća gledaoca u svijet mašte, putujući mislima sa Crvenkapom, Ali Babom, Snežanom, Pepeljugom... u raznorazne dogodovštine sa jednom jedinom porukom "da dobro pobijedi zlo".

Songove za predstavu su uradili Aleksandar Baloš Gonzo, Ratko Kraljević i Marko i Radojica Stankovič, izbor muzike Slobodan Bobo Dobrilović, scenografiju i rekvizitu Gordana Ćetković i Vladimir Sijerković,tonske zapise Zdravko Rosandić, inspicijent Marko Vujačić, glasove Ivana Stanković, dok režiju zajednički potpisuju Tode Nikoletić i Radojica Stanković.

"Poslije punih 20 godina od posljednjeg samostalnog nastupa, glavni protagonista ove priče, Radojica Stanković, poznatiji kao Šanta Panta, odlučio se uz organizaciju PPU Svetionik iz Bara i Ivane Durutović, mališanima Bara, roditeljima i gostima, upriličiti pravi ugođaj za pamćenje i svi koji će doći u četvrtak, biće radosni što će zajednički ploviti sjećanjem odrastanja", navode organizatori.

U slučaju kiše, predstava će biti održana u sali obližnjeg Centra za kulturu Bar.

Bonus video: