Boreta želi da zakupi Mogren

Ponudio 31.762 eura za zakup, a prethodno je zakup bio 90.000 eura
159 pregleda 17 komentar(a)
Mogren 1, Foto: Vuk Lajović
Mogren 1, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.06.2015. 17:02h

Budvanska firma "Boreta company" jedina je na tenderu koji je raspisalo Javno preduzeće "Morsko dobro" dostavila ponudu za zakup najpopularnij budvanske plaže "Mogren I", ponudivši 31.762 eura za ovo ljeto.

Nakon što je budvanska kompanija "Club 54", nakon dvije godine zakupa, ovoga ljeta odustala od ponovnog gazdovanja popularnim kupalištem, za čiji je zaup plaćala čak 90.000 eura JP "Morsko dobro" i dodatnih 20.000 eura za ugostiteljski lokal na samoj plaži Hotelskog grupi "Budvanska rivijera", Javno preduzeće je raspisalo tender, na koji je pristigla samo ponuda "Boreta company".

Početna minimalna cijena zakupa plaže, kako se navodi u javnom pozivu, bila je 31.662 eura, a „Boreta company“ ponudila je sto eura više.

Ponude su dostavljane u zatvorenim kovertama, odnosno nije bilo licitacije.

Komisija "Morskog dobra" juče je otvarila ponude, konstatujući jedinu pristiglu ponudu "Boreta company", firme, registrovane za djelatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih obejakata, koju je, kako se navodi u Centrlnom registru privrednih subjekata, osnovao početkom maja ove godine Budvanin Đorđe Boreta, koji je ujedno i izvršni direktor.

Uz ponudu i bankarsku garanciju od deset hiljada eura, Đorđe, inače, bliski rođak Budvanina Saše Borete, dostavio je i uvjerenje Osnovnog suda u Kotoru da se protiv njega ne vodi krivični postupak, kao i dokaz da se firma ne nalazi u kaznenoj evidenciji Centralnog registra privrednih subjekata, te da firma nema poreskih dugovanja.

I ovom visinom zakupnine Mogren I je i dalje među najskupljim plažama na crnogorskoj obali, a komisija za vrednovanje ponuda Morskog dobra najkasnije u narednih sedam dana će izvršiti bodovanje ponude.

Bonus video: