Turistički autobusi od sada će ulaziti u centar Herceg Novog

Ne sporeći da takva odluka može imati pozitivan uticaj na cjelokupnu turističku ponudu grada, odbornici su ukazivali i na njene manjkavosti, prije svega izražavajući bojazan da će to stvarati gužve i zastoje u centru grada glavnoj turističkoj sezoni kada je i frekvencija saobraćaja pojačana
0 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.06.2015. 14:16h

“Prvi put nakon 40 godina turistički autobusi će moći da uđu u centar grada i tamo ostave turiste. To će podići kvalitet turističke ponude”, kazao je Mladen Kadić načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine obrazlažući predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja u opštini Herceg Novi na nastavku 10. sjednice SO Herceg Novi.

Ne sporeći da takva odluka može imati pozitivan uticaj na cjelokupnu turističku ponudu grada, odbornici su ukazivali i na njene manjkavosti, prije svega izražavajući bojazan da će to stvarati gužve i zastoje u centru grada glavnoj turističkoj sezoni kada je i frekvencija saobraćaja pojačana.

Zamjerke su se odnosile i na izmjenu režima saobraćaja u pojedinim ulicama, prije svega u ulici Prve bokeške brigade koja je najkraća veza centra grada sa Jadranskom magistralom. Kada ta ulica postane jednosmjerna , vozači će se na Jadransku magistralu, umjesto kod tvrđave Kanli kula, uključivati preko kružnog toka u Meljinama.

Odbornici su dali saglasnost na Statut Javne ustanove „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi“, a prihvatili su i Izvještaj o radu te ustanove sa Finansijskim izvještajem za 2014 i ovu godinu.

Donesena je i odluka o postavljanju odnosno građenju i uklanjanju pristupnih rampi, liftova i sličnih objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom.

Prihvaćena je i informacija o radu Opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi u 2014. godini.

Odbornici su jednoglasno usvojili i predlog Programa rada Skupštine opštine Herceg Novi za ovu godinu .

Bonus video: