Brajović obišao sanirano klizište: "Dokaz da sezona neće biti ugrožena"

Dužina sanirane dionice je 170 metara, a projekat je prilagođen ranije definisanom projektu izgradnje treće trake čija će dužina biti 2,5 km, kazao je direktor kompanije „Bemax“ Veselin Kovačević, koja je probono sanirala klizište u Markovićima
102 pregleda 12 komentar(a)
Ivan Brajović, Markovići, Foto: Gov.me
Ivan Brajović, Markovići, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.06.2015. 13:20h

Ministar saobraćaja Ivan Brajović otvorio je danas saniranu dinoicu magistrale Cetinje - Budva u Markovićima, u koje je uloženo oko 3,14 miliona eura.

Na tom lokalitetu prije nekoliko mjeseci pokrenulu se klizište, koje je sanirano u proteklih 70 dana, a saobraćaj se sve vrijeme odvijao jednom kolovoznom trakom.

Prema ranijim procjenama, sanacija ovog dijela magistrale od Cetinja ka Budvi trebalo je da traje i do godinu dana, što je otvaralo i pitanja u vezi sa mogućim saobraćajnim kolapsima tokom ljeta što bi dovelo do ugrožavanja turističke sezone.

„Današnje slike sa lokaliteta Markovići dokazuju da nema mjesta komentarima da će pojava ovog klizišta ugroziti turističku sezonu“, poručio je Brajović.

Dužina sanirane dionice je 170 metara, a projekat je prilagođen ranije definisanom projektu izgradnje treće trake čija će dužina biti 2,5 km, kazao je direktor kompanije „Bemax“ Veselin Kovačević, koja je probono sanirala klizište u Markovićima.

Dodao je da je na tom lokalitetu iskopano 30.000 tona materijala i ugrađeno 290 šipova sa obije strane puta.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, istakao je da su i ove godine pred sezonu uložena značajna sredstva u presvlačenje asfalta i pripremu državnih saobraćajnica za bezbjednije, udobnije i brže odvijanje saobraćaja.

Prema njegovim riječima, u toku je priprema projektne dokumentacije za dalju rekonstrukciju puta od Budve do Cetinja i dalje prema Podgorici.

Bonus video: