Predstavnici URA sa Milivojevićem o LGBT pravima

Građanski pokret URA i LGBT forum Progres ocijenili su da je ovaj sastanak početak zajedničke borbe za ljudska prava
72 pregleda 3 komentar(a)
URA, Stevan Milivojević, Foto: URA
URA, Stevan Milivojević, Foto: URA
Ažurirano: 26.06.2015. 11:29h

Predstavnici Građanskog pokreta URA Božena Jelušić, prof. dr Tatjana Bečanović, Ksenija Rakočević i Balša Brković sastali su se sa izvršnim direktorom LGBT foruma Progres Stevanom Milivojevićem sa kojim su razgovarali o situaciji u kojoj se nalaze LGBT osobe u Crnoj Gori.

Milivojević i predstavnici URA saglasni su da se pripadnici ove populacije nerijetko diskriminišu, te da prava LGBT osoba, ali i ostalih diskriminisanih grupa, postoje samo deklarativno. Konstatovano je da je stepen homofobije u Crnoj Gori i dalje zabrinjavajuće visok.

Milivojević je ocijenio da je ovo istorijski sastanak, jer je ovo prvi put da je jedna politička organizacija samoinicijativno pozvala deklarisane predstavnike LGBT zajednice na zvanični sastanak i konsultacije.

Predstavnici GP URA istakli su da će se URA boriti za ljudska prava i pridržavati se svog Manifesta, koji ljudska prava garantuje svim građanima Crne Gore, bez obzira na to koja je njihova nacionalna, vjerska, te seksualna orjentacija.

Građanski pokret URA i LGBT forum Progres ocijenili su da je ovaj sastanak početak zajedničke borbe za ljudska prava i suzbijanje marginalizacije diskriminisanih grupa u Crnoj Gori.

Bonus video: