"Alternativci" donijeli prazan frižider: Slika i prilika standarda 30 odsto građana

Miodrag Muminović, član "Alternative", pitao je policajce da li je i njihov frižider "pun" kao ovaj koji su donijeli i poručio momcima u plavim uniformama da je njihov posao da rade za narod i državu, a ne za pojedince
71 pregleda 17 komentar(a)
Alternativa, frižider, Foto: Svetlana Mandić
Alternativa, frižider, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.06.2015. 11:45h

Članovi Udruženja građana "Alternativa" koji skoro četiri mjeseca protestuju ispred zgrade Opštine Nikšić, nezadovoljni situacijom u gradu, ali i u državi, danas su izveli performans u nikšićkom prigradskom naselju Rubeža gdje se već osam dana nalaze rudari sa mehanizacijom i policija koja ih je spriječila da dođu do Podgorice.

Alternativci su donijeli prazan frižider koji je, kako rekoše, slika i prilika standarda 30 odsto stanovnika Crne Gore.

"Ovo nije reklama za novi frižider već da pokažemo kako izgleda frižider jednog rudara. Ovakav frižider je i kod bivših radnika Željezare koji nijesu stekli pravo na penziju, radnika "Rade" i mnogih drugih u Crnoj Gori. Ovakav frižider mogu da otvore i policajci kojima je plata 350 eura i koji su svakodnevno ovdje sa nama, prsa u prsa", kazao je Slavko Lončar, radnik Boksita.

Izrazio je nadu da će se danas agonija radnika Boksita završiti ali i žaljenje što su mještani Župe danima odsječeni od grada.

"Mi nijesmo krivi za to već policija. Ali ne policija koja ovdje stoji, već oni koji su im to naredili", kazao je Lončar.

Miodrag Muminović, član "Alternative", pitao je policajce da li je i njihov frižider "pun" kao ovaj koji su donijeli i poručio momcima u plavim uniformama da je njihov posao da rade za narod i državu, a ne za pojedince.

"Ne treba da se oko ovog i ovakvog frižidera svi kupimo. Nije vaša plata dovoljna da se prehrani porodica", kazao je Muminović.

Vesko Pejak iz udruženja "Alternativa" je kazao da policija mora biti svjesna da se u Rubežama sukobila "sirotinja sa sirotinjom".

"Trećina Nikšićana nema hljeba da jede. Šta ćete sjutra kada izađe ta trećina. Hoćete li ih tući da budu siti", upitao je Pejak i dodao da će i policiji možda za pola godine kasniti plate.

"Teško je reći ne sistemu, jer vi svoje porodice hranite od toga. Ali ovo nije mjesto za sukob. Postoji način da svi pružimo otpor, koji ne mora biti direktan već indirektan. Moramo svi da se borimo u istom frontu", pozvao je Pejak.

Bonus video: