Katnić: Pokazaćemo partnerima iz EU da u Crnoj Gori postoji vladavina prava

"Mi ćemo raditi na otkrivanju počinilaca krivičnih djela iz naše nadležnosti i na jedan efikasan način to procesuirati. Naš rad biće usmjeren, ne prema ličnostima, već prema počiniocima“, rekao je Katnić za Televiziju Crne Gore
4 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2015. 15:36h

Novi pristup u organizovanju tužilačke istrage dovešće do mjerljivih rezultata, koje od Crne Gore očekuje Evropska unija (EU), rekao je specijalni tužilac Milivoje Katnić.

On je kazao da će specijalno tužilaštvo nastaviti rad na predmetima koji su u fazi istrage, ali da će se otvoriti i novi, u svim slučajevima u kojim postoji osnovana sumnja za izvršenje nekog krivičnog djela.

"Mi ćemo raditi na otkrivanju počinilaca krivičnih djela iz naše nadležnosti i na jedan efikasan način to procesuirati. Naš rad biće usmjeren, ne prema ličnostima, već prema počiniocima“, rekao je Katnić za Televiziju Crne Gore.

On očekuje i mjerljive rezultate, koji će kako je naveo, pokazati partnerima iz EU da u Crnoj Gori postoji vladavina prava.

“Efikasnost u smislu pravovremenog otkrivanja krivičnih djela,procesuiranja i stvaranja situacija da sudovi mogu donijeti presude koje će izdržati taj institucionalni postupak i postati pravosažne i konačno da sve sankcije iz tih presuda budu efikanso izvršene, biće mjerljivi rezultati i mislim da će to biti dovoljno za ubjeđivanje naših prijatelja i partnera iz Evrope”, naveo je Ktanić.

Bonus video: