MSC cilja dvostruko povećanje kapaciteta

76 pregleda 3 komentar(a)
MSC Devina, Foto: Siniša Luković
MSC Devina, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.06.2015. 12:53h

MSC Cruises S.A. i brodogradilište Fincantieri su prerezali prvi komad čelika i time označili početni korak u izgradnji nove generacije brodova, MSC Seaside.

Ta ceremonija prekretnica je u kompanijinom planu proširenja vrijednom 5,1 milijardu eura, a sve s ciljem dvostrukog povećanja kapaciteta do 2022. godine uz narudžbu 7 novih brodova.“, poručio je izvršni direktor MSC Cruisesa, Đani Onorado.

S bruto tonažom od 154.000 GRT i kapacitetom do 5.179 putnika, ovo će biti najveći brod koji je Fincantieri ikada izgradio. Dovršetak se predviđa u novembru 2017., a krštenje će se održati naredni mjesec u Majamiju – i to će biti prva takva ceremonija koju je MSC održao u SAD-u. Prodaja njegovih krstarenja Karibima započeće već u studenom 2015. godine.

MSC Seaside prvi je od ukupno dva identična broda naručena od Fincantierija, dovršetak drugog očekuje se u 2018. godini. Takođe postoji opcija i za treći brod iste generacije koji bi trebalo biti dostavljen 2021. godine.

U međuvremenu, započela je i prodaja krstarenja broda MSC Meraviglia, MSC-ovog predstavnika još jedne nove generacije brodova, 2 godine prije njegovog inauguralnog krstarenja.

Bonus video: