Bijela: Počelo rušenje hotela "Park", novi će biti izgrađen do sezone 2016.

Čedomir Popović vlasnik Carina nedavno je kazao da će hotel u Bijeloj biti srušen do početka jula, a na jesen, sa građevinskom sezonom počeće i radovi na izgradnji novog hotela kategorije četiri plus zvjezdice sa 223 sobe
64 pregleda 6 komentar(a)
Rušenje, hotel Park, Foto: Facebook
Rušenje, hotel Park, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.06.2015. 13:29h

Počelo je rušenje objekta nekadašnjeg hotela "Park" u Bijeloj.

Hotel koji se se nalazio se na samoj obali i imao prizemlje i tri sprata , izgrađen je polovinom 70-ih godina prošlog vijeka, a najmasovniji gosti bili su Skandinavci i to pacijeti oboljeli od psorijaze.

Hotel je korišćen skoro cijelu godinu i bio je jedan od najprofitabilnijih objekata nekadšnje HTP Boka. Gost hotela bio je i bivši predsjednik SFRJ Josip Broz Tito.

DOO "Carine" su u maju, kao jedini ponuđač na tenderu, kupile bivši hotel sa pripadajućim pomoćnim objektima i zemljištem .

Ugovor o zakupu parka na 30 godina, sastavni je dio tog aranžmana, i njime se garantuje puna zaštita i valorizacija i parka i budućeg hotela.

Čedomir Popović vlasnik Carina nedavno je kazao da će hotel u Bijeloj biti srušen do početka jula, a na jesen, sa građevinskom sezonom počeće i radovi na izgradnji novog hotela kategorije četiri plus zvjezdice sa 223 sobe.

Investitor najavljuje da će novi Hotel "Park" biti završen do sezone 2016. godine, kao i da će minimalna ulaganja biti 6,5 miliona eura.

Podsjećamo da je bez potrebnog elaborata o bonitetu zelenila Popovićeva firma nedavno presađivala palme i drugo vrijedno rastinje u parku bivšeg hotela u Bijeloj.

Prema riječima Mladena Kadića načelnika Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Popović je dobio sva potrebna odobrenja za rušenje hotela, u skladu sa zakonom, iako je zabrana gradnje u priobalju na snazi od 15 juna .

"Osnovni razlog za takvu odluku je tehničke prirode", kazao je Kadić Vijestima.

Načelnik je objasnio da to nije jedino odobrenje za gradnju izdato za vrijeme dok traje zabrana. Kao primjer za opravdanje takvih odluka Kadić je naveo investitora koji je tražio dozvolu da završi izgradnju potpornog zida, jer bi u suprotnom moglo doći do klizišta i ogromne štete ne samo za investitora.

Zabrana gradnje u hercegnoivskoj opštinu u području priobalja , tkz.prvoj zoni traje do 15 septembra.

Bonus video: