Trasa kolektora u Meljinama ponovo u funkciji

Radovima su bili obuhvaćeni donji priobalni put na Rivijeri gdje je 2,5 km ove saobraćajnice presvučeno prvim nosećim slojem asfalta
107 pregleda 0 komentar(a)
kolektor Meljine, Foto: Slavica Kosić
kolektor Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.06.2015. 13:20h

Radovi na vraćanju površina u funkcionalno stanje na trasi izgradnje kanalizacionog kolektora, započeti početkom juna, u najvećem dijelu su završeni prethodnog vikenda.

Preostalo je još završno asfaltiranje raskrsnice u Meljinama kod Vatrogasnog doma. To će biti urađeno u narednih nekoliko dana.Trenutno su u toku radovi na čišćenju i pranju gradilišta, uklanjanju šuta i drugog otpadnog materijala, saopšteno je iz lokalne uprave.

Radovima su bili obuhvaćeni donji priobalni put na Rivijeri gdje je 2,5 km ove saobraćajnice presvučeno prvim nosećim slojem asfalta. Izvršena je priprema za asfaltiranje, prilagođavanje šahtova i nanošenje tog prvog sloja asfalta. Betoniranjem površina na kojima su vršeni iskopi i polagan cjevovod u prvobitno stanje je vraćeno i 1.200 metara šetališta. Izvršene su popravke i ostalih infrastrukturnih objekata. U Baošićima je izvršena rekonstrukcija potpornog zida. Najveći problem je bio vraćanje u prvobitno stanje javne rasvjete i njeno ponovno stavljanje u funkciju.

Duž donjeg priobalnog puta stavljeno je ponovo u funkciju 200 rasvjetnih tijela. Ugrađeno je 50 novih stubova i položeno 1,3 km novog elektro-kabla u dijelu Đenovića, Baošića i Bijele.

Podsjećamo da nakon što je Opština Herceg Novi raskinula ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu kojoj je povjerena gradnja kanalizacionog kolektora investicione vrijednosti 18,5 miliona eura, dogovoreno je da se do početka turističke seuzone sva gradilišta konzerviraju.

Bonus video: