"Milijarda pleše": Dan zaljubljenih obilježen u Bijelom Polju

Almasa Rizvanović iz Opštinske kancelarije za rodnu ravnopravnost, koja je organizator manifestacije, istakla je da ta kancelarija u kontinutetu obilježava važne datume koji su vezani za promociju ženskih prava i rodne ravnopravnosti
503 pregleda 2 komentar(a)
Sa  manifestacije
Sa manifestacije

Na gradskom trgu u Bijelom Polju danas u 14 časova zaplesalo je na desetine djevojaka i žena, u okviru kampanje "Milijarda pleše", čime je i u tom gradu obilježen Dan zaljubljenih.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić je podsjetila da je kampanja širom svijeta pokerenuta prije pet godina, a da se već nekoliko godina obilježava u našem glavnom gradu.

"Okupile smo kako bi plesom nadjačale nasilje nad ženama i pokazale da smo odlučne da stvorimo novu vrstu svijesti kojom ćemo pružiti otpor nasilju", kazala je Čikić, dodajući da Bijelo Polje prva opština u Crnoj Gori koja je organizator manifestacija.

Almasa Rizvanović iz Opštinske kancelarije za rodnu ravnopravnost, koja je organizator manifestacije, istakla je da ta kancelarija u kontinutetu obilježava važne datume koji su vezani za promociju ženskih prava i rodne ravnopravnosti.

Almasa RizvanovićRizvanović

Ona je istakla da je ključ borbe protiv nasilja nad ženama u samoj porodici i da o rodnoj ravnopravnosti treba učiti praktično od rođenja.

"Najljepše lice i najbolje osobine treba da pokažemo u porodici a ne da to bude lice za javnost. Iz porodice treba da krene međusobno poštovanje i uvažavanje i tome treba učimo i našu djecu i vjerujem da će u nekoj bliskoj budućnosti procenat nasilja biti smanjen u znatnoj mjeri. Mi se svakako trudimo u okviru svojih mogućnosti da damo doprinos tom važnom cilju", kazala je Rizvanović.

Bonus video: