Đaci u klupama, Strunjaš nezakonito ostao bez časova?

Roditelji poslali djecu na časove u školu u Matarugama nakon dvonedjeljnog štrajka
91 pregleda 6 komentar(a)
Mataruge škola, Foto: Goran Malidžan
Mataruge škola, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 18.09.2018. 05:39h

Đaci osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge juče su prvi put ove školske godine sjeli u školske klupe, nakon dvonedjeljnog štrajka tokom kojeg su nakratko išli na nastavu u sedam kilometara udaljeno selo Maoče.

“Vijestima” je potvrđeno da se nastava odvijala normalno, jer na poslu nije bilo direktorice Vanje Marković čiju ostavku zahtijevaju roditelji. Njima je navodno rečeno da direktorica kojoj uskoro ističe mandat neće dolaziti sa bolovanja.

Roditelji su prošle sedmice saopštili da su im nastavnici kazali da direktorica neće dolaziti na posao i da će, u suprotnom, oni stupiti u štrajk.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je Prosvjetna inspekcija utvrdila da je Markovićeva nezakonito otpustila nastavnika Bojana Strunjaša i njegove časove dala drugom predavaču.

Roditelji djeci nijesu dozvoljavali da pohađaju nastavu zbog spora sa direktoricom koju su optuživali za brojne nepravilnosti, a jedan od uslova da se đaci vrate u klupe bio je i da se Strunjaš vrati u školu.

Markovićeva je odbacila sve optužbe roditelja.

Iz Ministarstva prosvjete “Vijestima” je ranije saopšteno da će se o zahtjevu za smjenu direktorice izjasniti nakon nalaza Prosvjetne inspekcije.

“Zakonom je jasno propisano kako i na koji način se biraju i razrješavaju direktori ustanova, tako da se niti jedna odluka bez jasno utvrđenih činjenica ne može donijeti. U očekivanju smo zvaničnog inspekcijskog izvještaja, i nakon istog ćemo preduzeti dalje korake”.

Bonus video: