Fali risivera, ogromne gužve zbog digitalizacije

“Velike gužve u našim poslovnicama i veliko interesovanje koje je nezapamćeno u istoriji našeg poslovanja se dešava upravo zbog digitalizacije. Odnosno većini korisnika koji dolaze u poslovnice i zovu naše sektore i službe su korisnici koji su ostali bez signala i zainteresovani su za ugradnju”
53 pregleda 15 komentar(a)
Total TV, Foto: Vesko Belojević
Total TV, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.06.2015. 05:24h

Iako u kompaniji “Total TV” tvrde da imaju dovoljno risivera, u poslovnici u Podgorici, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, juče ih nije bilo.

U to se uvjerila novinarka “Vijesti”, tragom pritužbi građana da ne mogu da zamijene stari risiver za novi.

“Vijestima” je iz kompanije, međutim, odgovoreno da imaju dovoljno opreme, ali da očekuju da će nestati u sljedećih nedjelju dana.

“Velike gužve u našim poslovnicama i veliko interesovanje koje je nezapamćeno u istoriji našeg poslovanja se dešava upravo zbog digitalizacije. Odnosno većini korisnika koji dolaze u poslovnice i zovu naše sektore i službe su korisnici koji su ostali bez signala i zainteresovani su za ugradnju”.

Tvrde da je i bez zamjene risivera moguće pratiti sve kanale, iako se mnogi korisnici žale da već neko vrijeme nemaju RTCG, Prvu...

“Iako smo ih obavještavali, moguće je da su korisnici u zabludi, odnosno moguće da jedan dio korisnika smatra da neće primati digitalni signal što pretpostavljamo da je jednim dijelom izazvala prevelika medijska kampanja oko digitalizacije”.

Prelazak na digitalni signal ozvaničen je prošle sedmice, a nadležni su saopštili da pokrivenost iznosi 92 odsto.

RTCG će se digitalizovati, ne znaju kada

Direktor RTCG Rade Vojvodić kazao je juče da će do digitalizacije doći, ali nije mogao da precizira kada.

Umjesto odgovora zašto u roku predviđenom za završetak digitalizacije taj proces još nije ni počeo u RTCG, on je kazao da je u “toku planiranje”, zamjerivši “Vijestima” što nijesu pratile prezentacije:

“Imali smo čak i prezentacije u vezi sa digitalizacijom, smatram da je trebalo da budete prisutni, jer smo pozvali medije, NVO sektor i mnoge druge, a došlo je samo 15 ljudi”.

RTCG je trebalo da se digitalizuje još 2013. godine, za šta je, prema ranijim procjenama, potrebno 15 miliona eura.

Bonus video: