Žabljak: Potpisan protokol o saradnji sa školom iz Trebinja

Jedan od bitnih ciljeva projekta je inkluzija djece sa posebnim potrebama i organizovanje kreativnih radionica za te kategorije djece
0 komentar(a)
Zoran Vojinović, Dragan Mrdić, Foto: Obrad Pješivac
Zoran Vojinović, Dragan Mrdić, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.06.2015. 13:10h

Direktori OŠ „Dušan Obradović“ sa Žabljaka i OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja, Zoran Vojinović i Dragan Mrdić, potpisivanjem protokola o saradnji započeli su desetmjesečni projekat prekogranične saradnje „Obrazovanjem i saradnjom ka zajedničkoj evropskoj budućnosti“.

Projekat iz IPA programa, koji finansira Evropska unija, vrijedan je 196.472,80 eura, ima za cilj povećanje interesovanja učenika ovih škola za oblasti kulture, istorije, ekologije, održivog razvoja, sporta i zdravog načina života učešćem u obrazovno-rekreativnim kampovima. Sve to putem radionica, posjeta kulturno-istorijskim znamenitostima, učešćem u uređenju životne sredine...

Jedan od bitnih ciljeva projekta je inkluzija djece sa posebnim potrebama i organizovanje kreativnih radionica za te kategorije djece.

Planirane su dvije posjete prekograničnim regionima gdje će se posjećivati zanimljivi i značajni lokalitet, razmjenjivati iskustva, organizovati kampovi.

Bonus video: