Žabljak: Uručene "Luče" maturantima srednje škole "17. septembar"

Od 22 gimnazijalca, sa prosječnom ocjenom 4,59, 13 je odličnih a devet vrlodobrih. Ugostiteljsku struku, njih 11, šest je odličnih a pet vrlodobrih, sa prosjekom 4,55
170 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak maturanti, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak maturanti, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.06.2015. 12:55h

Tridesetšestoj generaciji maturanata srednje škole „17. septembar“ sa Žabljaka, gimnazijalcima i tehničarima ugostiteljstva, danas su u prisustvu profesora, roditelja i predstavnika lokalne uprave, uručene diplome i druge nagrade.

Đaci generacije i nosioci Luče I su Milica Grbović i Milena Dacić. Luču II zaslužili su Isidora Anđelić, Bojan Anđelić, Kristina Vukićević, Marijana Joksimović, Joana Skembri i Ivana Smolović. Milica Grbović kod gimnazijalaca i Bojana Kasalica kod ugostitelja poglašeni su đacima generacije.

Od 22 gimnazijalca, sa prosječnom ocjenom 4,59, 13 je odličnih a devet vrlodobrih. Ugostiteljsku struku, njih 11, šest je odličnih a pet vrlodobrih, sa prosjekom 4,55.

"Izrazito dobar uspjeh na kraju školske godine potvrđen je i na maturskom ispitu. U gimnaziji, dva su učenika maturirala sa odličnim, a ostali sa vrlodobrim uspjehom. Svi učenici stručne škole su stručni maturski ispit položili sa vrlodobrim uspjehom. Dakle, ono najvažnije, nijedan maturant ove škole nije pao na eksternom maturskom i stručnom ispitu! Čestitam i svaka čast i maturantima i profesorima! I još nešto, učenici naše škole i dalje drže jedinstven rekord na državnom nivou pa sa ponosom mogu reći da smo i dalje jedina srednja škola u CG u kojoj nijedan maturant nije ponavljao na eksternom maturskom ispitu od kada je uveden ovaj oblik maturskog ispita Ova škola je prepoznatljiva po učešću i osvojenim priznanjima na brojnim državnim i međunarodnim konkursima, po učešću i realizaciji brojnih državnih, međunarodnih i sopstvenih projekata, po saradnji sa državnim i privatnim univerzitetima, vladinim i nevladinim organizacijama, školama u CG i okruženju. Da je zaista tako potvrđuju i brojni uspjesi učenika na raznim takmičenjima prethodnih, a i ove školske godine", kazao je direktor škole Živorad Bojović.

Lučonošu i đake generacije, ispred Opštine Žabljak novčano je nagradila i čestitala im na uspjehu sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Slađana Knežević.

Svečanost u sali Centra za kulturu pratio je prigudan kulturno zabavni program koji su zajednički realizovali žabljački srednjoškolci.

Bonus video: