Marović-Bogdanović: Opština sprovela neophodne procedure

Kada je riječ o gradskim igralištima, Opština Budva se pažljivo bavila ovom tematikom prethodne dvije godine, a sa tim trendom je nastavljeno i u 2015. godini
177 pregleda 7 komentar(a)
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.06.2015. 11:42h

Nakon što je Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Budva saopštio da u tom gradu nema organizovanog boravka za djecu, te da Dnevni centar još ne radi, reagovala je Milena Marović Bogdanović, menažerka Opštine Budva i koordinator ovog projekta i navela da je istina da je Odluka kojom je osnovan JU “Dnevni centar” usvojena na sjednici Skupštine opštine Budva u februaru 2014. godine.

“Međutim nakon niza procedura koje je bilo nephodno sprovesti, uknjižbe na prostor od 695 m2 u poslovno - stambenom objektu “Nivel”, prethodno sprovedenih konsultacija sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, adekvatne pripreme uslova za raspisivanje tendera, kao i stručnih tribina organizovanih u saradnji sa UNICEF-om, Opština Budva je 17. aprila ove godine objavila Javni poziv za otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na adaptaciji i opremanju ovog prostora”, kazala je Marović Bogdanović.

Marović - Bogdanović je rekla da je predvđeni rok za otavranje pristiglih ponuda bio je 25. maj 2015. godine. Međutim kako je od strane jednog od ponuđača upućena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki Crne Gore, nakon koje su otklonjene tehničke nepravilnosti, javno otvaranje ponuda zakazano je za 24. jun 2015. godine za 10 sati u prostorijama Opštine Budva.

“Do završetka javnog poziva javio se jedan ponuđač, tačnije konzorcijum firmi iz Podgorice. Opština Budva je do ovog trenutka sprovela sve neophodne procedure, a ukoliko pristigla ponuda bude u cijelosti ispravna i prihvatljiva u skladu sa uslovima i tenderskom dokumentacijom, rok završetka radova na opremanju Dnevnog centra biće 120 dana od dana potpisivanja Ugovora sa prvorangiranim ponuđačem”, tvrdi ona.

Menadžerka opštine Budva je istakla da će naredni period biti iskorišten za prikupljanje svih neophodnih dodatnih podataka od strane budvanskog Udruženja roditelja, ali i pronalaženju stručnog kadra koji će u ovoj ustanovi svakodnevno raditi sa najosjetljivijom populacijom.

Kada je riječ o gradskim igralištima, Opština Budva se pažljivo bavila ovom tematikom prethodne dvije godine, a sa tim trendom je nastavljeno i u 2015. godini.

Menadžerka Opštine Budva Milena Marović Bogdanović, koja je ujedno i koordinator malih gradskih društveno - odgovornih projekata, istakla je da je programom investicionih aktivnosti za 2015. godinu Opština Budva predvidjela nastavak izgradnje novih dječijih igrališta sa savremenim pratećim mobilijarom, bezbjedonosnim podlogama i adekvatnim hortikulturalnim uređenjem.

“Ove godine Opština je opredjelila sredstva u iznosu od 100.000 eura koje će uplatiti mjesnoj zajednici Petrovac, namjenski za izgradnju i opremanje igrališta u tom dijelu naše opštine i 90.000 eura za dječije igralište na Svetom Stefanu, za koje još uvijek tražimo adekvatnu lokaciju”, istakla je Marović Bogdanović.

Milena Marović Bogdanović, kao zamjenik predsjednika Upravnog dobra „Ljubica V. Jovanović Maše“ navela je da se ljetnji raspust koristi za vršenje radova na opravci i opremanju Novog vrtića u naselju Podkošljun, a da Centralni gradski vrtić organizuje boravak tokom cijelog ljeta za sve mališane predškolskog uzrasta kojima je on neophodan u ovom periodu.

„Naime, prostorije u dječijim vrtićima u Budvi ne samatramo adekvatanim za borvak djece nižih uzrasta osnovne škole tokom ljetnjeg raspusta, kako je to navedeno u saopštenju OO SNP Budva, s obzirom na to da nijesu namijenjana i opremljena za djecu starijiu od šest godina,“ istakla je Bogdanović.

Bonus video: