“Budi odgovoran” javna tribina: Kako je uređen park na Ćemovskom polju

“Cilj događaja je unapređenje interakcije i neposredne komunikacije između građana i Vlade, na čemu je potrebno kontinuirano raditi ukoliko želimo svesti sivu ekonomiju na najmanji mogući nivo"
0 komentar(a)
Ćemovsko polje, Foto: Telenor.me
Ćemovsko polje, Foto: Telenor.me
Ažurirano: 21.06.2015. 13:15h

Prva od tri javne tribine koje će biti organizovane u cilju unapređenja platforme “Budi odgovoran” nazvana “Od ideje do vidljivih rezultata – prezentacija projekta Uređenje Ćemovskog polja“, biće održana u ponedjeljak 22. juna sa početkom u 18 sati, na Ćemovskom polju.

“Cilj događaja je unapređenje interakcije i neposredne komunikacije između građana i Vlade, na čemu je potrebno kontinuirano raditi ukoliko želimo svesti sivu ekonomiju na najmanji mogući nivo.

Imajući u vidu da siva ekonomija nesporno uzrokuje i negativne efekte na kvalitet životne sredine, kao i činjenicu da je jedan broj projekata koji su podržani imao ekološki karakter, gdje je ‘Uređenje Ćemovskog polja’ bio prvi tog tipa, vjerujemo da će javna tribina na otvorenom prostoru biti sjajna prilika da se zainteresovani upoznaju sa ostvarenim rezultatima, ali i da dobiju sve odgovore kako bi se obezbijedila i potpuna transparentnost, što je takođe veoma bitan momenat u cijeloj ideji”, kazao je Aleksandar Perović, izvršni direktor Ekološkog pokreta “Ozon”.

Perović će biti i moderator tribine, na kojoj će govoriti Milica Vuletić iz Poreske uprave Crne Gore, Rajko Papović i Damira Kalač, inicijatori projekta “Unapređenje Ćemovskog polja”, Jelena Marojević-Galić izNVO Green Home, kao i predstavnici podgoričkog “Zelenila”.

“Pozivamo zainteresovane da dođu u park na Ćemovskom polju, gdje je u proteklih godinu dana, od sredstava dobijenih od Ministarstva finansija i kroz projekat Budi odgovoran, pored ostalog, uređena trim staza, dječiji i park za pse… i daju doprinos kvalitetu diskusije i sugestijama i kritikama pomognu da na najbolji način postignemo što veći nivo efikasnosti i vidljivosti Budi odgovoran platforme, jer je od suštinskog značaja da upravo građani budu aktivno uključeni u taj proces”, kazali su iz “Ozona”.

Ekološki pokret “Ozon” je na javnom pozivu izabran da bude dio projekta “Uključivanje građana u suzbijanje sive ekonomije”, koji se realizuje u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici iKancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i uz podršku Britanske ambasade u Podgorici.

U cilju poboljšanja platforme “Budi odgovoran”, osim javnih tribina, prema predlogu “Ozona”, ranije su lansiraniBudi odgovoran blog, forum, Facebook aplikacija za prijave nepravilnosti, organizovane i prve online konsultacije putem Foruma i Twittera.

Bonus video: